fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Simplitatea iubirii („Cum să te îndrăgosteşti”, de Cecelia Ahern)

„Are un răgaz de două săptămâni pentru a-l învăţa să se îndrăgostească… de propria viaţă”.

Adam Basil şi Christine Rose se întâlnesc pe un pod din Dublin. El ameninţă că se aruncă în hău; este disperat. Femeia face o promisiune: că îi va demonstra că viaţa merită în cele (doar) două săptămâni până când bărbatul îşi va aniversa a 35-a zi de naştere.

  • cum-sa-te-indragostestiCarte publicata in 2015 la ALLFA
  • Cumpara cartea cu reducere
  • Data aparitiei: Mai 2015
  • Colectia Strada Fictiunii Clasic
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 130×200
  • Numar pagini: 368
  • ISBN: 978-973-724-450-5

Christine este o femeie hotărâtă, dar ştie ce promisiune primejdioasă a făcut. În acest răstimp, de derulează în cascadă eforturile ei de a-şi atinge scopul: escapade nebune, gesturi romantice, conversaţii la miezul nopţii. Atingerea dezideratului pare tot mai posibilă. Dar a făcut suficient pentru a-l determina să se răzgândească? Adam este descumpănit, dezamăgit, convins că nu va mai putea fi vreodată fericit. Ce se va întâmpla dacă planul nu va funcţiona? Şi asta este tot ce se întâmplă? Oare nu a început şi altceva?…

Pentru amatorii de un strop de magie literară, cărţi ca „PS. I Love You” sau „The Gift”, semnate de aceeaşi autoare, sunt repere ale genului. De data aceasta, personajul Christine dă peste cineva care are nevoie disperată de ajutor. Cele două personaje trebuie să trezească empatia, altfel cartea nu poate fi gustată în toate micile ei delicii. Nu este foarte greu: Christine este frumoasă, tânără, are un suflet mare şi adoră să-şi ajute semenii. Şi Adam este un personaj plăcut, încât cititorul se poate întreba ce l-a făcut să vrea să-şi ia viaţa. Presiunea asupra lui este imensă şi cititorul speră, rând cu rând, pagină cu pagină, că temerara tânără va reuşi să-l întoarcă din sinistra hotărâre.

Oricine lecturează povestea stă alături de efortul Christinei, care se sprijină pe cărţi, pe şarmul personal, pe o determinare plină de înţelesuri profunde şi de temeri bine ascunse. Naraţiunea face apel la impresionabilitatea cititorului, la puterea lui de a fi alături de un demers atât de generos. În plus, pesonajele sunt creionate fermecător, susţinând povestea cu fiecare detaliu al personalităţii lor.

„Cum să te îndrăgosteşti” nu este altceva decât o poveste de dragoste. Una dătătoare de speranţă, mai ales din perspectiva momentului tensionat de la care porneşte.

Cartea o poti cumpara cu reducere de aici. O reducere buna am vazut ca o puteti gasi si la eMAG (are si reducere si transport gratuit).

Finalul poate părea previzibil; în fond, pe tot parcursul cărţii, legătura dintre Christine şi Adam se tot întăreşte. Dar povestea este plină de zâmbete şi lacrimi, de suişuri şi coborâşuri, de momente tensionate flancate de altele, hilare, totul întreţesut cu multă afecţiune şi o indiscutabilă carismă a personajelor care ar putea părea naive dacă nu ar fi întruchiparea vieţii şi a speranţei în detaliile lor cele mai simple şi mai accesibile oricărui muritor.

Roxana Ichim

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Intrebarea zilei: "Cate reduceri incap intr-o valiza?"

Next Article

"Palaria albastra si alte povestiri", de Andrei Craciun (Editura Herg Benet, 2015)

Related Posts
la Curtea lui Urmuz
Citește mai mult

Alte „vederi” de la Curtea lui Urmuz

În continuarea  seriilor publicistice Vedere din Dealul Olarilor  (cu totul, 3 volume, apărute la editura bucureșteană  Ars Docendi,…
Lykantropie
Citește mai mult

Lykantropie și Poezie

Trăind în zona boreală, cu stepe și păduri întinse, strămoșii noștri au avut ca dușman natural lupul, animal…

Total
0
Share