fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Detalii victoriene impecabile („Garden of Lies”, de Amanda Quick)

GARDEN OF LIESAmanda Quick este pseudonimul sub care Jayne Ann Krentz scrie romane istorice şi sentimentale. Este unul dintre cele şapte pseudonime pe care le foloseşte (câte unul pentru fiecare gen abordat în parte) şi care au făcut din ea unul dintre cei mai bine vânduţi autori de peste ocean.

Garden of Lies” poartă cititorul în era victoriană pentru a o urmări pe independenta Ursula Kern, proprietară a unei agenţii de secretariat, care află într-o zi cu stupoare că una dintre angajatele ei s-a sinucis. Misterul fiind stabilit odată cu bănuiala femeii că este vorba despre o crimă, povestirea intră în domeniul romance: apare arheologul (aventurier…) Slater Roxton, care la rândul lui este luat pe nepregătite de vestea că Ursula nu mai doreşte să-i fie stenografă. Uluiala bărbatului creşte în momentul în care ea îi mărturiseşte despre suspiciunile de omor şi despre decizia de a investiga cazul. Incapabil s-o determine să renunţe la planul primejdios, o anunţă că o va însoţi în cercetarea uciderii angajatei. În fond, ca arheolog priceput să dibuiască artifacte ascunse, ar putea fi util şi ca detectiv. Ursula acceptă cu plăcere, cu atât mai mult cu cât îl place pe Slater şi nu bănuieşte că scopul acestuia este de a o proteja.

Vezi aici cartile scrise de Amanda Quick si publicate in Romania.

Aşadar, Slater şi Ursula încep să descâlcească firul infracţional care înconjoară asasinarea subalternei şi aceste investigaţii îi pun curând pe lista neagră a criminalului. Atacurile asupra celor doi se derulează în cascadă, iar ei abia reuşesc să scape de fiecare dată, „la mustaţă”. Pe măsură ce lectura avansează, este din ce în ce mai greu de spus dacă făptaşul va fi demascat sau va reuşi el să-i „lichideze”.

„Garden of Lies” (Grădina minciunilor) are, după cum am punctat, toate ingredientele unei naraţiuni care va face plăcere amatorilor de lecturi din epoca victoriană, cu atmosfera lor specifică. În plus, cartea este încântătoare prin multitudinea de detalii impecabile ale epocii, iar eroii sunt cât se poate de onorabili, curajoşi şi inteligenţi. La rândul lor, personajele secundare adaugă farmec şi umor unei naraţiuni inteligent desfăşurate, care culminează cu un „touch of romance”. O delectare pentru iubitorii genului şi fanii Amandei Quick!

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares
2 comments
  1. Pare în stilul romanelor lui Kate Morton. Când o să vreau o lectură uşoară dar care să mă ţină în priză, o să apelez la cărţile Amandei Quick :)

    1. Aveam senzatia, la un moment dat, ca Amanda Quick e un fel de Sandra Brown. Am inteles insa ca nu ar fi chiar asa. Daca citesti mai mult de 3 carti de-ale ei sa ne dai de veste :)

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Eveniment Humanitas: "Cine a fost parintele André Scrima?"

Next Article

Trupa creată într-o noapte (Stuart David: „In the All-Night Café”)

Related Posts

Total
0
Share