fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Recenzie la cartea Drum în noapte, de Kristin Hannah

Drum în noapte

La vârsta de 14 ani, Lexi Baill este o tânără zdruncinată, fiica unei mame dependente de stupefiante și cu un tată absent de mult. Resemnată cu faptul că își petrece viața în cămine, fata crede că toți cei ca ea sunt „returnabili, ca sticlele de apă minerală sau pantofii care fac bătături”. Într-o zi este găzduită de sora bunicii sale și pare să intre pe făgașul normal al adolescenței, în măsura în care liceul poate fi considerat o astfel de perioadă. Pentru că gemenii Mia și Zach Farraday, colegii ei, urmează să-i schimbe viața definitiv.

Kristin Hannah pare să fie în cel mai bun moment al său de autor de până cum. Tonul cărții este atât de accesibil, încât duce cititorul direct în inima unei povești „dezbrăcate” de poleială și subterfugii. Paginile mai mult se vizualizează decât se studiză, derularea poveștii este cinematografică, densă și intensă, dar neiertător de simplă, lăsând loc faptelor să-l ducă pe cel ce lecturează direct la esență.

Frații Farraday sunt odraslele unei familii înstărite, iar mama lor, Jude, îi veghează ca un uliu și  vede exact momentul în care copiii ei se atașează de Lexi. Femeia îi deschide casa și inima fetei „cu probleme”, fără prea multe întrebări, și o tratează ca pe copilul ei. Chiar și când Zach și Lexi își dau seama că s-au îndrăgostit unul de celălalt, relația celor trei tineri rămâne una foarte apropiată, pentru că Mia, care se consideră ea însăși o rebelă, a edificat o legătură specială cu Lexi. Toate astea până când alegerea facultății creează prima breșă majoră: Mia și Zach ar urma să meargă la un colegiu pe care Lexi nu și-l poate permite.

Până în acest punct, cititorul a fost condus cu blândețe, dar ferm, spre tabloul unei relații menite să dea speranță celor care cred că pentru cei defavorizați sentința e definitivă în societate și toate drumurile sunt închise. Dar într-o seară cețoasă, Zach și Mia se îmbată zravăn la o petrecere, iar Lexi, mai puțin amețită, îi cere lui Zach s-o lase la volanul Mustangului. Nu se știe de fapt cine conduce automobilul în clipa fatală în care, într-o curbă, mașina iese de pe șosea, iar Mia este aruncată din vehicul și își pierde viața. Lexi susține că ea conducea, pledează astfel și face cinci ani de închisoare. În acest timp se naște fiica ei și a lui Zach, Grace, pe care Lexi o dă familiei Farraday. Doar că Jude nu se poate apropia de nepoata ei, care seamănă teribil cu cea care i-a ucis fata. În ziua în care este eliberată, Lexi află că fiica ei, deși trăiește bine, are sufletul și mintea zbuciumate ca ale unui copil ignorat. Similare cu ale ei cândva…

Drum în noapte nu este nici pe departe o simplă poveste. Cartea pe care o propune Kristin Hannah este directă ca un laser și taie în întrebări care există de când lumea: cum se poate ierta ceva de neiertat? Cum se trece prin dezastrele personale și care e drumul mai departe din orice răscruce înecată în ceața disperării?

Maternitatea fără limite, speranța profundă, iubirea în toată eroica ei rezistență și curajul sunt doar câteva dintre testele poveștii pe care o spune Hannah pe Drum în noapte

Cumpără cartea Drum în noapte, de Kristin Hannah, cu reducere, de la Elefant, Cartepedia sau Libris.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Cosmosapiens

Eveniment Humanitas: Cosmosapiens. Evoluția omului de la originile universului

Next Article
Simona Antonescu

Simona Antonescu: „Cât despre cărțile pe care nu le-am scris încă, ele deocamdată sunt niște păsări timide care umblă prin lume, căutându-și autorul”

Related Posts

Total
0
Share