fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Recenzie la cartea Mai in noiembrie, de Per Olof Ekstrom

Mai in noiembrieMai in noiembrie este o carte tulburatoare despre destinul unei tinere de aproximativ douazeci de ani care ia decizia de a se sinucide.

Mai este descrisa ca fiind o tanara foarte atragatoare, cu un simt al empatiei dezvoltat si extrem de naiva, trasatura ce ii aduce multe probleme.

Cartea este narata de un personaj secundar, fosta iubita a chiriasului fetei care a cunoaste cu ocazia unei vizite la apartamentul ei.

Chiriasul fetei, un pictor pe nume Torkel, este cel care o gaseste dupa ce aceasta a luat o supradoza de medicamente si puternic impresionat de acest gest incearca sa descopere ce a dus la aceasta situatie si este cuprins de remuscari gandindu-se daca putea sa faca ceva pentru a evita situatia.

In timp ce Mai se zbate intre viata si moarte, cititorul descopera mediul in care traia fata si oamenii care o inconjurau de la o mama dezinteresata la un tata absent si cu fiecare pagina citita cu atat empatizezi mai mult cu personajul central si totodata absent.

Titlul Mai in noiembrie este unul sugestiv si simbolizeaza contrastul intre primavara plina de sprante si un noiembrie rece, ploios si incarcat de ceata. Mai este o fire mult prea sensibila si asemeni unei flori delicate se ofileste la contactul cu mediul ostil in care este nevoita sa traiasca si ia decizia sa-si ia zilele nestiind ca poate exista o sansa si pentru ea in persoana noului chirias.

Anuta Stanculeanu
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți pentru copii

Reduceri mari și transport gratuit la toate cărțile pentru copii

Next Article
eMAGIA Sărbătorilor

eMAGIA Sărbătorilor – tot ce vrei la preț redus

Related Posts

Total
0
Share