fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Recenzie la cartea Să nu spui niciodată pentru totdeauna, de Jennifer L. Armentrout

Să nu spui niciodată pentru totdeaunaEmoție pură și farmecul irezistibil al iubirii de adolescență, cea care ne bântuie pe (mai) toți toată viața. Aceasta este povestea cărții Să nu spui niciodată pentru totdeauna, de Jennifer L. Armentrout (Editura Epica, 2018), o lectură care doar aparent este una de vacanță.

Anii de liceu și dragostea la prima vedere sunt rețete greu de trecut cu vederea ale succesului unei povestiri. Autoarea devine, cu fiecare carte, o specialistă a relațiilor de prietenie care se transformă în iubiri durabile, oneste și adevărate, gama sentimentelor este completă și complexă, într-un festival irepetabil la altă vârstă, ceea ce atrage inexorabil orice cititor rămas cu inima tânără. Iar picătura de dramă care dă profunzime tabloului general este tușa de curcubeu emoțional cea mai potrivită ansamblului.

Mallory și Rider au crescut într-un orfelinat, în lipsuri, fără mâncare suficientă, în mijlocul abuzurilor de tot felul. Toată copilăria s-au temut să nu fie bătuți pentru cea mai mică greșeală, uneori pentru nimic sau pentru lucruri inventate. Dar Rider și-a făcut o misiune din a avea grijă de Mallory, căreia îi devine protector și pe care încearcă s-o țină cât mai la adăpost de tot răul din jur. Dar într-o zi, după un scandal, tânărul dispare fără urmă. Timp de patru ani, Mallory nu-l mai vede. Dar nu încetează nicio clipă să se gândească la prietenul înconjurat de o aură tot mai pronunțată de romantism. Ea însăși a fost adoptată și viața ei s-a schimbat, dar Rider este prezent în fiecare gând, în orice rază de soare. Toate acestea în paralel cu efortul tinerei de a-și vindeca sufletul.

Mallory își continuă studiile, cu demersuri permanente de a-și controla anxietatea generată de trecutul grav, de a-și gestiona temerile și, într-o zi, de a se putea afla față în față din nou cu Rider și să rămână în echilibru. Este chiar în clasa ei, coleg în ultimul an de liceu. Emoția revederii este plină până la lacrimi de tumultul atracției care crește între ei cu fiecare secundă. Dar Mallory trebuie să reînvețe să-l cunoască din nou pe vechiul ei protector. Nu mai este un băiețandru, iar ceea ce pare să simtă pentru ea nu mai este o camaraderie între copii care fac front comun împotriva aceluiași agresor. Pas cu pas, fata descoperă că Rider are propriile fantome cu care trebuie neapărat să lupte și consideră că este rândul ei să-l salveze, apoi să-l protejeze. „Fii prudent, i-am șoptit… Grimasa a dispărut de pe fața lui frumoasă. A trecut un moment până când a spus: Întotdeauna”.

Lucrurile sunt cu atât mai complicate cu cât Rider are o iubită atunci când în viața lui reintră Mallory. „Ea înțelege că dacă aș avea de ales între voi nu aș alege-o pe ea”, spune Rider. De altfel, întreaga dinamică a cărții Să nu spui niciodată pentru totdeauna este centrată pe faptul că Rider și Mallory sunt sortiți unul altuia, iar această evidență ajunge să umbrească toate comploturile Universului.

Atunci când prima iubire coincide cu persoana aleasă pentru totdeauna poate ieși o poveste admirabilă. De data aceasta este rândul lui Jennifer L. Armentrout să ne-o spună în Să nu spui niciodată pentru totdeauna.

Romanul Să nu spui niciodată pentru totdeauna, de Jennifer L. Armentrout poate fi cumpărat cu reducere de la Elefant, Libris, Esteto sau Cartepedia.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Books50

50% Reducere la mii de cărți (doar azi, 10 iulie 2018)

Next Article
City Break

Concurs Libris: Câștigă un City Break de 4* la Geneva!

Related Posts

Total
0
Share