fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Recenzie la cartea În sfârşit nefumător, de Allan Carr

În sfârşit nefumătorCare este boala secolului? Cancerul ar spune unii, sau SIDA, sau Ebola sau etc. Dependența aş spune eu. Desigur, nu sunt cadru medical, dar asta este concluzia la care am ajuns. Un om cu un bun autocontrol se abţine şi de la alcool, şi de la dulciuri şamd. O viaţă fără vicii şi fără excese frecvente măcar, este desigur o viaţă mai sănătoasă.

Cumpără cartea cu reducere

Despre asta este şi cartea de mai jos, În sfârşit nefumător, de Allan Carr, “Metoda uşoară”. Cartea promite că te va ajuta să te laşi de fumat. Desigur că m-am apucat să o citesc în calitate de fumător, căutând imboldul sau ceva care să mă ajute să mă las.

Chiar te ajută cartea asta să devii nefumător?

Dacă nu te ajuţi singur, nu te ajută nimic. Asta este valabil pentru absolut orice faci, nu doar pentru fumat. Înainte de toate trebuie tu să fii pregătit şi să ai chef să faci sau să nu mai faci ceva.

Cartea este un şut în fund dar nici măcar un şut în fund nu te ajută dacă tu stai într-o groapă.

Desigur, nu este cartea minune care o să te facă să te laşi. Este însă o carte ce te poate călăuzi spre acel drum, ce te poate faci să renunţi la fumat. Pas cu pas, capitol cu capitol, cartea te ghidează prin lumea fumătorilor.

Mai întâi afli câte ceva despre autor, Allan Carr, desigur fumător înrăit şi el. Ulterior, afli despre viaţa lui, cum a reuşit să se lase şi cum a reuşit să pună la punct o metodă revoluţionară care să-i ajute şi pe ceilalţi.

Spre deosebire de altele, metoda lui Carr este simplă, necostisitoare şi nu pune deloc în pericol sănătatea fumătorului. Cheltui fix costul cărţii şi nu ai nevoie de plasturi, pastile şamd. Nu foloseşti nicotină ca să te laşi de nicotină, aşa cum propun metodele “minune”.

Traseul cărţii este cumva unul asemănător cu cel real, cu ce se întâmplă în viaţa de fapt. Te vei duce înapoi şi vei înţelege de ce ai tras primul fum şi mai ales de ce te-a prins nicotina, nenorocita substanţă ce îţi mănâncă în continuare sănătatea şi banii.

Ai o grămadă de motive să te laşi dar şi mai multe să nu le laşi şi le ştii şi tu la fel de bine ca şi mine. Cartea În sfârşit nefumător te ajută însă să le demontezi pe toate şi să vezi fumatul cu alţi ochi şi dintr-un alt punct de vedere.

Ce e cel mai greu de făcut? Să scapi de adicţia psihică, fiindcă nu nicotina te chinuie de fapt ci propiul tău creier. Cu asta e mai greu să lupți, nu cu nicotina. Ca orice substanță nicotina dispare la un moment dat din organism. Își va cere porția, desigur, dar nu este un sevraj așa de puternic. Medical sau tehnic vorbind, abia simți ceva.

Deci dacă ești fumător, citește cartea În sfârşit nefumător, poate pe tine te va ajuta să scapi din capcanele fumatului. Dacă nu ești, stai cât mai departe poți de țigări. Nu, nu te poți lăsa oricând vrei, este una din cele mai mari minciuni din toate timpurile.

Orice s-ar întâmpla, fii puternic și încearcă să-ți păstrezi controlul.

Articol scris de InfraSunete
https://infrasunete.eu
http://scriitoriromani.info

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
smARTkid

10 scriitori contemporani citesc pentru copii la atelierele smARTkid

Next Article
Ultima colonie

Noutăţi Nautilus: Ultima colonie şi Sângele elfilor

Related Posts

Total
0
Share