fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Recenzie la cartea Silver Bay, de Jojo Moyes

Silver BayÎn Silver Bay, de Jojo Moyes, omenirea trăiește într-o epocă a conștientizării consecințelor sufocării plantelor cu poluanți și a anihilării animalelor cu deșeuri din plastic. Undeva într-o localitate liniștită din estul Australiei trăiește Kathleen Whittier Mostyn, bătrâna care conduce singurul hotel al orașului. Este foarte multă pace în acest loc. Singurii vizitatori ocazionali sunt oceanografii care vin să observe flora și fauna sau ecologiștii care evaluează balenele cu cocoașă și delfinii în sezonul migrației.

Cartea Silver Bay, de Jojo Moyes poate fi cumpărată cu reducere de la Libris sau Elefant.

De șase ani, Kathleen le are lături pe nepoata ei, Liza McCullen, și pe fiica sa, Hannah, care au venit din Anglia pentru a trăi viața simplă și frumoasă care pornește de pe puntea unui vas. Ceva tulbure stă în spatele atitudinii mult prea protectoare a femeii față de fiica ei; Liza pare tot timpul că mai mult a fugit din Anglia și că ascunde un secret tenebros. Tot acest Eden intră într-o serioasă agitație odată cu sosirea de la Londra a dezvoltatorului imobiliar Mike, care vrea să deschidă un resort de lux în zonă. Este partener junior la Beaker Holdings, este logodit cu fiica boss-ului, Vanessa, are ceva de demonstrat și pare parvenitul perfect.

Ținta este finalizarea afacerii cu resortul din New South Wales. Mike apare, „nevinovat”, se împrietenește cu localnicii și nimeni nu bănuiește că are intenția de a le sabota liniștea și mediul în numele turismului de masă și al unui contract care să-l propulseze în carieră. Dar încet, încet, atracția dintre el și Liza crește. Și în ziua în care bărbatul îi salvează viața lui Hannah, a cărei barcă a rămas înțepenită în plasele de pescuit ilegal, Liza știe cu precizie ceea ce simte. Toată această bulă afectivă este spartă cu zgomot în ziua în care sosește Vanessa, nu doar reamintindu-i lui Mike ce caută în Australia, ci făcând cunoscute și localnicilor „prospecțiunile” cu pricina.

Cu o serioasă lovitură dată imaginii, Mike găsește tot mai dificilă misiunea pentru care a sosit. Nici nu știa cât se atașase de oamenii aceștia, de locul în care trăiesc și de felul lor de viață, plin de respect pentru natură. Momentul de trezire îi schimbă complet atitudinea și Mike începe să acționeze la polul opus: încearcă să salveze zona de intruziunea „civilizației”. Liza face același lucru, în paralel luptând cu demonii personali care o făcuseră să emigreze la capătul celălalt al lumii. Stoparea proiectului imobiliar capătă astfel dimensiunile unui scop suprem, în interiorul căruia femeia are totul de demonstrat, iar victoria scontată ar trebui să lecuiască și trecutul.

La finalul unei cărți scrise în stilul Jojo Moyes și pe eșafodajul binecunoscut „nu ești ce pari a fi”, virtutea, inocența, dragostea pentru plante și animale câștigă în fața lăcomiei și a luxului aparent, golit de sens.

Cartea Silver Bay, de Jojo Moyes poate fi cumpărată cu reducere de la Libris sau Elefant.

Roxana Ichim Istudor
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Mardi Gras

Ce este Mardi Gras?

Next Article
Trezirea leilor

Lansare de carte: Trezirea leilor, de Ayelet Gundar-Goshen

Related Posts

Total
1
Share