fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Malad, de Alexandru Voicescu

MaladUndeva în spatele ființei noastre exterioare se află cineva care vrea să afle totul despre ascendență, strămoși – eventual iluștri – legătura cu persoane speciale aflate în alte dimensiuni (cel puțin geografice). Nu degeaba este lumea atât de preocupată de paranormal… În orice caz, puțini sunt cei care pot cu adevărat – și nu doar declarativ – să afirme că nu cred în așa ceva, în acea neliniște de fond care ne prinde de atâtea ori pe picior greșit.

Andrei Marcus este un om deosebit, care nu știe asta o vreme. Pendulează între reperele propriei vieți, este art director, se înconjoară de frumos și de complicat, într-o lume rafinată, exclusivistă, dedicată doar cunoscătorilor. Este, de fapt, un cunoscător, dar mult mai multidimensionat decât o presupune profesia lui. Și acest aspect este pe cale să i se releve. O serie de evenimente ciudate, aparent disparate, îl duc spre aflarea adevărului din ascendență, spre decriptrarea liniei de interconectări care l-au adus unde este. Cunoaște o Ioana ciudată, care dispare imediat după străfulgerarea inițială; cade în inconștiență (sau o transă interioară?…) doar pentru a se trezi cu sentimentul acut că trebuie s-o (re)găsească. Alte întâmplări fără sens și asupra cărora pare să nu aibă control îl mână spre întâlnirea cu Eliza, pe care o alătură goanei sale, apoi spre un volum misterios pe care doar el îl poate parcurge. Pentru că, nu-i așa, este special, este ales, este mai mult decât unic.

Grea povară pentru un om care nu și-ar fi imaginat despre sine că se leagă, prin univers, de o altă grupare de oameni cu calități excepționale. Așa ceva nu este niciodată ușor de dus, de la evenimentele exterioare pline de capcane până la efortul interior de a mobiliza toare resursele pentru lupta în numele binelui sau al acelui scop mai înalt aflat la baza oricărui eroism. De fapt, obsesia pentru Ioana nu este întâmplătoare, ei sunt un soi de frați întru spirit și există forțe oculte care îi caută, ca unelte ale propriilor scopuri.

Miezul acestei fascinante călătorii este interconectarea mai presus de aparențe, legătura fină, invizibilă, dar indestructibilă dintre sufletele-pereche care nu sunt doar legate amoros. La suprafață călătorim mult în această carte, de la Milano la Praga și Banat, facem cunoștință cu personaje care par cât se poate de firești, dar care fac pasul de la obișnuit la mistic într-o fracțiune de secundă magică. Și asta pentru că fiecare personaj, exact ca în viață, duce un univers în spatele pleoapelor. Și nu se știe niciodată, la prima vedere și în cazul nimănui, ce este cu adevărat în abisul acelui univers. „Într-un colţ al minţii, alter-ego-ul meu dormitase, dar nu dispăruse, aştepta şi el, mai degrabă nerăbdător să afle ce mi se va întâmpla”.

Carte complexă, combinație între roman de dragoste, thriller și mister, Malad ne întreabă pe fiecare dacă avem curaj; curajul de a insista atunci când aparențele înșală; curajul de a alerga spre ceva ce pare necunoscut; curajul de a accepta că alarmele interioare care par fără sens ar putea să aibă unul major; curajul de a ne privi străfundurile în față și mai ales de a ni le asuma, în ciuda a tot. „De multe ori ne întrebăm dacă toate lucrurile pe care le trăim sunt oare conectate între ele, parte a unei deveniri care să ducă spre un rezultat în care am crede și pe care îl înțelegem și cu care să fim de acord privind în perspectivă, sau sunt doar bucăți puse anapoda, experiențe pe care le simțim reale, dar indescifrabile, străine de noi”. 

Romanul Malad, de Alexandru Voicescu poate fi cumpărat cu reducere de la Elefant, Libris sau eMAG.

Roxana Ichim Istudor
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Firmanul orb

Lansare de carte: Firmanul orb de Ismail Kadare

Next Article
Ce-am găsit al meu să fie

Noutate la Nemira: Ce-am găsit al meu să fie, de Stephen King

Related Posts

Total
1
Share