fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Recenzie: Pământul făgăduinței, de Barack Obama

PĂMÂNTUL FĂGĂDUINȚEI

Fostul lider de la Casa Albă și primul președinte de culoare al Statelor Unite ale Americii Barack Obama propune o incursiune, în două volume, primul lansat recent, în felul în care ascensiunea sa a schimbat lumea și a dat tonul acelui tip de democrație care pornește de la activism și principii în care cineva poate crede o viață. Într-o perioadă de polarizare extremă, economică, socială, politică, volumul-eveniment al parcursului unui tânăr care își căuta identitatea până la puterea supremă în cel mai puternic stat al lumii este cel puțin fascinantă și demonstrează, o dată în plus, că valorile personale, susținute cu obstinație și cu energie în fiecare clipă, îi pot duce foarte sus și pe cei care joacă cinstit.

Cumpără cartea de la Editura Litera.

Scrisă pe un ton foarte personal, așa cum, probabil, se așteaptă fanii unuia dintre cei mai remarcabili șefi de stat ai lumii contemporane, cartea Pământul făgăduinței este o mărturisire despre propria devenire. Șansele ca un tânăr de culoare să ajungă lider al lumii libere erau cel puțin improbabile și, în acest context și așa complicat, sunt relevante educația politică, urcușul de fiecare zi, avansul centimetru cu centimetru până la statutul de cel mai puternic om al planetei. Cu detalii impresionante, în termeni marcați de franchețea cu care Barack Obama și-a obișnuit auditoriul, cu o credință neclintită în democrația care nu a venit de sus, ci este un edificiu care cere efort continuu, fostul președinte evocă deopotrivă momentele definitorii ale primului său mandat și amănunte cutremurătoare despre felul în care a gestionat tot ceea ce a trăit.

Cel de-al 44-lea președinte al SUA reflectează asupra mandatului său, cumva ca un critic sau un observator, ceea ce conferă cărții capacitatea de a capta imediat atenția deplină a cititorului, ca și implicarea sa. Concret și direct, fostul lider de la Casa Albă evocă puterea imensă, ca și limitările prezidențiale, oferind o perspectivă unică, oarecum în maniera în care alegerea și realegerea sa au fost unice, asupra interiorului Casei Albe, a culiselor politicii externe a SUA, a diplomației americane de rangul cel mai înalt, purtând cititorul prin coridoarele discuțiilor, tensiunilor și negocierilor de la Cairo, Moscova sau Beijing. Cititorul află și duce în toate faldurile mentale lupta proaspătului ales președinte de a-și evalua corect competitorii de pe scena internațională, neliniștea generată de criza financiară globală care tocmai debutase, de a decide în nopți lungi atitudinea americană referitoare la Afganistan, reforma necesară a Wall Street, lansarea operațiunii care a dus la lichidarea celui mai periculos terorist al planetei.

Pământul făgăduinței este acel tip de carte rară care permite oricui să arunce o privire în spatele ușilor închise a ceea ce o parte a publicului numește generic „sistemul”, iar o altă parte cea mai avansată societate pe care a creat-o omenirea, capitalismul bazat pe o democrație empatică.

Cartea Pământul făgăduinței, de Barack Obama poate fi comandată online de la Litera sau Libris.

Roxana Ichim Istudor
Total
8
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
non ficțiune

Până la 70% reducere la toate cărțile de non ficțiune Litera

Next Article
Octoberfest

Octoberfest - reduceri de până la 70% la cărți

Related Posts

Total
8
Share