fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Recenzie: Pierderea virginității. Richard Branson. Autobiografie

Richard Branson

Există oameni care transformă în aur tot ceea ce ating. Unii au așa-numitul „sindrom Greta Garbo” și nu suportă celebritatea, dar excentricul Richard Branson nu face parte din această categorie. Extrovertit, fantastic, „mai mare decât lumea”, miliardarul care a făcut succese din linii aeriene, lanțuri de magazine, companii feroviare, cluburi de noapte și găsește timp de recorduri mondiale. Branson „lasă lumea cu gura căscată” ca și cum așa ceva ar fi cel mai normal lucru.

Miliardarul este o fermecătoare contradicție – în timp ce manifestă un simț ascuțit al afacerilor, are și o latură aventuroasă, care îl impinge să-și assume riscuri ce îi îngrzesc pe mulți. În „Pierderea virginității”, miliardarul însuși împărtățește cu lumea întreagă ce l-a format, ce l-a împins de la spate, de ce crede că a face avere nu înseamnă neapărat să trăiești cu dinții strânși și de ce trebuie să-ți propui să depășești orice obstacol.

Miliardarul descrie, înainte de orice, felul în care rudele l-au determinat mereu să se autodepășească. Născut în 1950, într-o familie cu vederi independente, micul Richard a dezvoltat de mic un gust pentru aventură, ridicându-se rapid la înălțimea pretențiilor mamei sale, care îl împingea mereu să încerce mai mult – ba să meargă zeci de kilometri, fără hartă, la niște rude îndepărtate pe bicicletă, ba pariind că va învăța singur să înoate la vârsta de 4 ani, în mijlocul unui râu vijelios, ba dându-i sarcina micului Richard de a tăia un car de lemne pentru biserică…

Mai târziu, din cauza unei dislexii și a atitudinii de frondă, Richard nu și-a terminat studiile. Asta nu l-a împiedicat să-și caute o ocupație, așa că a deschis un magazin, cu un coleg. Apoi, cu o primă „investiție” de 250 de lire sterline, a început să edifice publicația „Student”, la care a lucrat intens, până a intrat în „liga mare”, iar „Daily Mirror” publica primul reportaj din Vietnam al ziarului lui Branson, care nu a încetat, în paralel, să scoată interviuri cu Keith Richards, John Lennon sau Yoko Ono. Cele două fețe ale personalității sale erau evidente în acel ziar…

Biografiile de excepție conțin mai întotdeauna momente de excepție, definitorii. Unul dintre acestea a fost intrarea în scenă a „Virgin Mail Order”, rezultat al observației că mulți nu ar fi plătit pentru o masă, dar s-ar fi repezit la un disc nou cu Beatles; și ar fi preferat să-l primească prin poștă decât să-l ia la suprapreț din magazin. Mica întreprindere a lui Branson, plecată de la un ascuțit simț al observației sociale, era primul pas spre edificarea unui imperiu.

Termenul „Virgin” a rămas în viața miliardarului ca un laitmotiv, drumul până la starul excentric cunoscut astăzi în întreaga lume stând de fapt pe pilonul principal care scotea în lume, cu un succes remarcabil, întins pe decenii, acel prim „Virgin Mail Order”…

Comandă online cartea Pierderea virginității. Richard Branson. Autobiografie, cu reducere, de la Elefant sau Cartepedia.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Carți de poveşti personalizate

Carți de poveşti personalizate - Un cadou unic

Next Article
reducere

40% reducere la mii de cărți. Doar azi!

Related Posts

Total
0
Share