fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Robert D. Kaplan vine in Romania pentru lansarea cartii “Razbunarea geografiei”, editata de Litera

kaplan_lansareLitera vă invită joi, 15 mai, începând cu ora 15:30, în sala „Grigore Gafencu“ a Ministerului Afacerilor Externe (Aleea Alexandru nr. 31, București), să îl întâlniți pe cunoscutul jurnalist Robert D. Kaplan, în cadrul evenimentului de lansare a cărțiiRăzbunarea geografiei.

Lansarea cărții Răzbunarea geografiei. Ce ne spune harta despre conflictele viitoare și lupta împotriva destinului va avea loc în prezența autorului și a unor personalități din România. Printre vorbitorii la eveniment se numără Mircea Geoană, Emil Hurezeanu, Iulian Fota și Paul Dobrescu, iar moderator al discuției va fi Alex Șerban.

Robert D. Kaplan este autorul a 14 cărţi de politică externă şi călătorii, traduse în numeroase limbi, printre care: Monsoon: The Indian Ocean and the Future of American Power; Balkan Ghosts: A Journey through History şi Warrior Politics: Why Leadership Demands a Pagan Ethos. A fost, timp de peste un sfert de secol, corespondent pe politică externă pentru publicația The Atlantic. În 2011, Foreign Policy l-a desemnat printre „Primii 100 de gânditori ai lumii“. În 2012, s-a alăturat Stratfor în calitate de analist geopolitic principal. Din 2009 până în 2011, Kaplan a fost membru al Comitetului de Politici de Apărare condus de secretarul american al Apărării, Robert Gates. Din 2008, este senior fellow în cadrul Center for a New American Security din Washington. Din 2006 până în 2008, a fost visiting professor de securitate națională al Promoţiei 1960 din cadrul Academiei Navale a Statelor Unite, Annapolis.

„Ne-am întors la normalitatea geopoliticii și vedem o serie de state care contestă aranjamentul post ’90. Deși niciodată nu a fost un aranjament acceptat de aceste puteri. Rusia nu a acceptat niciodată extinderea NATO, pentru că a fost prea slabă să se opună. Acum poate să facă probleme.“ – Robert D. Kaplan, interviu în Revista 22

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Razbunarea slutilor", ultimul volum din colectia de romane politiste scrise de Rodica Ojog-Brasoveanu

Next Article

Raport despre noi (recenzie la cartea "Despre eroi și morminte", de Ernesto Sabato)

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share