fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Rusia, 1917 de Ioan Stanomir, o carte esențială pentru a înţelege ceea ce a fost catastrofa sovietică

Rusia

Editura Humanitas ne invită la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 7 noiembrie, ora 19, la lansarea cărții Rusia, 1917. Soarele însângerat. Autocrație, revoluție și totalitarism de Ioan Stanomir, apărută în colecția “Istorie” a Editurii Humanitas.
La eveniment vor vorbi Ioan Stanomir, politolog, Cătălin Avramescu, eseist, specialist în istoria ideilor politice, Angelo Mitchievici, scriitor, și Cristian Vasile, istoric.

Accesul este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

“Pentru Ioan Stanomir, istoria rusă a ultimului veac este inseparabilă de amprenta spiritului lui Lenin. Lenin a exacerbat trăsăturile voluntariste şi utopice ale marxismului prin unificarea acestei doctrine cu tradiţia sectară a milenarismului rus. Ioan Stanomir ne oferă în această carte un ghid indispensabil pentru a înţelege ceea ce a fost catastrofa sovietică. Perspectiva propusă este expresia unui indefectibil angajament în favoarea libertăţii.” (Vladimir Tismăneanu)

“Comunismul a fost cu mult mai mult decât o poveste rusă. URSS este epicentrul, dar undele seismice au călătorit până departe. Graţie URSS, comunismul şi-a probat posibilitatea de existenţă. Comunismul a devenit, odată cu anul 1917, un regim vital şi capabil de prozelitism, modelat de experienţa şi de practicile autocraţiei care îl precedă. Maturizarea sa prin stalinism înseamnă maturizarea unui model ce mizează pe control, pe teroare şi pe modernizarea patologică. La un secol de la Octombrie 1917, libertatea are nevoie de acelaşi devotament intelectual în apărarea ei. Tentaţia totalitară se hrăneşte din teamă şi din resentiment, iar luptele veacului XX sunt şi luptele noastre.” (Ioan Stanomir)

 

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Cum să îți dresezi dragonul

Nemira ne dă întâlnire cu Cressida Cowell, autoarea seriei Cum să îți dresezi dragonul

Next Article
Veceslav Harnaj

Adenium anunță lansarea volumului omagial Veceslav Harnaj. 1917-2017

Related Posts

Total
1
Share