fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansare de carte: Rusia explodează. Planul secret pentru resuscitarea KGB-ului

Astăzi, de la ora 16, Editura Corint ne invită la Librăria Mihai Eminescu (Bulevardul Regina Elisabeta nr. 16) la evenimentul de lansare a cărții “Rusia explodează. Planul secret pentru resuscitarea KGB-ului” de Iuri Felștinski și Aleksandr Litvinenko.

Despre carte:

În noiembrie 1998, Aleksandr Litvinenko a criticat la o conferinţă de presă din Moscova conducerea Serviciului Federal de Securitate, afirmând că a primit ordine ilegale. Ca urmare, în martie 1999, a fost arestat conform unor acuzaţii false şi ţinut în Lefortovo, închisoarea FSB-ului.

Au urmat alte două procese şi, după ameninţările Serviciului Federal de Securitate şi ale anchetatorilor la adresa familiei sale, Litvinenko a fost nevoit să părăsească ilegal Rusia, fapt ce a determinat deschiderea celui de-al patrulea dosar penal.

În mai 2001, a primit azil politic în Marea Britanie. Pe 23 noiembrie 2006, a murit la Londra, fiind otrăvit cu poloniu-210. Dispariţia sa a agitat spiritele societăţii civile internaţionale.

Rusia explodeaza

 

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
atelier scriere creativa

Atelier de scriere creativă pentru copii

Next Article

Două noi cărți de colorat de la celebra autoare Johanna Basford

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share