fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Scriitoarea britanica Claire Barker citeste copiilor la atelierele smArtkid

Claire Barker

Autoarea britanică Claire Barker vine la atelierele de lectură organizate de Asociatia 7 ARTE sa le citeasca celor mici, duminica, 10 iunie, de la ora 11.30 in Gradina Secretă a librăriei Cărtureşti Verona.

Lectura atutoarei britanice, care vine în România special pentru a participa la atelierele smARTkid, face parte dintr-un proiect mai amplu, “10 scriitori contemporani citesc pentru copii” organizat de Asociaţia 7 ARTE, co-finanţat de Administraţi Fondului Cultural Român. 

În fiecare sâmbătă, între 14 aprilie și 16 iunie, de la ora 11.30, 10 scriitori contemporani citesc copiilor și participa alături de cei mici la activități care să le stârnească dragostea față de lectură și de cărți.

Atelierele cu scriitori au loc în fiecare sâmbătă, în librăria Librarium din incinta Teatrului Naţional Bucureşti, cu excepţia atelierului dedicat autoarei Claire Barker, atelier care are loc in Gradina Secreta din Carturesti Verona.

Atelierele durează 1 oră, sunt interactive şi au o componentă de workshop (de arte vizuale şi abilităţi practice), care transformă lectură textelor literare într-o activitate plăcută, reconfortantă şi asumată de către copii.

În calitate de invitaţi, scriitorii le citesc celor mici, le răspund la întrebări, stimulează discuţiile libere şi ajută la desfăşurarea activităţilor, sub coordonarea trainerilor Asociaţiei 7 ARTE. Prezenţa scriitorilor contemporani are ca scop, pe lângă promovarea lecturii şi a vânzării de carte, promovarea literaturii contemporane, demistificarea statutului scriitorului şi încurajarea lecturii în rândul şcolarilor mici, cititorii de mâine.

Claire Barker vine la atelierele smARTkid în calitate de invitat international

Scriitoarea are tradus în România volumul “Tătănuş Piparuş”, Editura Galaxia Copiilor, primul dintr-o serie de success in Anglia. Claire Barker va citi copiilor în limba engleză, iar activităţile de la atelier vor fi în limba română.

Evenimentul poate fi accesat aici: https://www.facebook.com/events/180491795994072/?ti=icl

“Sunt întotdeauna bucuroasă şi nerăbdatoare să îmi cunosc cititorii, iar emoţiile sunt încă şi mai mari atunci când ei sunt dintr-o altă ţară! Sunt recunoscătoare copiilor şi părinţilor care vin la atelierele de lectura smARTkid organizate de 7 ARTE pentru că şi-au dorit ca întâlnirea aceasta să fie posibilă. Anul trecut i-am văzut pe copiii de la smARTkid într-o înregistrare video lucrând activităţi inspirate de cartea “Tătănuş Pipăruş”, cu alte cuvinte, am avut deja un prim contact, dar acum am ocazia să fiu printre ei, să lucrăm împreună, să învăţăm unii de la alţii, să le ofer prietenia mea”, a spus Claire Barker despre venirea ei în România.

Atelierele oferite în acest proiect sunt GRATUITE

Proiectul “10 scriitori contemporani citesc pentru copii” a fost declarat câştigător în sesiunea I de proiecte, 2018, categoria “Promovarea culturii scrise”, de către Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN).

“În concurs au fost înscrise 21 de proiecte, toate relevante pentru promovarea culturii scrise. În acest context suntem extraordinar de bucuroşi că 7 ARTE poate oferi şi anul acesta în mod GRATUIT atelierele de lectură din cadrul proiectului. Ne adresăm unei nevoi acute pentru că analfabetismul funcţional, adică actul de a citi fără a înţelege ceea ce citeşti este în creştere în rândul şcolarilor, iar lectura oferă, pe lângă informaţii pe care le poţi folosi imediat şi şansa dezvoltării personale: sporeşte inteligenţa, imaginaţia, creativitatea şi contribuie la dezvoltarea inteligenţei emoţionale”, spune Livia Lucan-Arjoca, preşedintele Asociaţiei 7 ARTE.

“10 scriitori contemporani citesc pentru copii” este un proiect aflat la a doua ediţie. Prima ediţie a avut loc în 2017, în perioada septembrie – noiembrie.

„Îmi place foarte mult conceptul atelierelor smARTkid, felul în care trainerii îi îndeamnă pe copii să citeasca şi să interpreteze poveştile în scopul cunoașterii de sine. Este ceva foarte prețios, noi nu am fost învățați să facem asta la o vârstă atât de mică”, declară Alexandra Rusu, scriitor invitat să le citească copiilor în data de 19 mai.

Scriitorii care citesc în ediția 2018 a proiectului sunt:

  • 14 aprilie – Iulian Tănase,
  • 21 aprilie – Ciprian Măceșaru,
  • 28 aprilie – Daniel Eberhat,
  • 5 mai – Lavinia Braniște,
  • 12 mai – Vladimir Drăghia,
  • 19 mai – Alexandra Rusu,
  • 26 mai – Carmen Tiderle,
  • 2 iunie – Ioana Nicolaie,
  • 9 iunie – Mihaela Coșescu,
  • 16 iunie – Roxana Cazaciuc
bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Etgar Keret

Etgar Keret, unul dintre cei mai importanți scriitori israelieni, vine la Bookfest

Next Article
Bookfest 2018

Top 10 cărți vândute de Grup Editorial Corint la Bookfest 2018

Related Posts

Total
1
Share