fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Scriitoarea Care Santos vine la Bucuresti in debutul aniversarii de 10 ani a colectiei ”Raftul Denisei”

In luna mai 2006 lua nastere ”Raftul Denisei”, prima si singura colectie de literatura personalizata din Romania, coordonata de Denisa Comanescu. ”Sper sa se impuna prin frumusetea ei, prin originalitate si printr-o imensa placere a lecturii. Sper sa fie bransata la marile titluri ale zilei, sa fie dinamica si accesibila, intr-un cuvant, cool. Voi aseza aici numai cartile pe care le iubesc”, marturisea atunci coordonatoarea colectiei.

Printr-un portofoliu bogat, dedicat literaturii universale, cu precadere actuala, cu peste 300 de titluri aparute in decursul a 10 ani, ”Raftul Denisei” a confirmat din plin promisiunile editoarei, impunandu-se ca una dintre cele mai importante colectii de pe piata de carte din Romania. Editura Humanitas Fiction marcheaza in 2016 aniversarea unui deceniu de literatura de cea mai buna calitate in ”Raftul Denisei”. Evenimentele anului aniversar 2016 vor prilejui intalniri cu indragiti autori publicati in aceasta colectie. Care Santos, Alessandro Barricco, Katja Petrowskaja si Fania Oz-Salzberger vor veni la Bucuresti in primavara si la inceputul verii acestui an pentru a lansa noi volume in colectia ”Raftul Denisei”.

Anul aniversar ”Raftul Denisei” debuteaza pe 29 martie cu un eveniment dedicat romanului Pofta de ciocolata al scriitoarei catalane Care Santos, recent aparut la Humanitas Fiction in traducerea Janei Balacciu Matei. Distins cu cel mai important premiu literar catalan, Premio Ramon Llull, Pofta de ciocolata este cel de-al treilea roman de Care Santos publicat in ”Raftul Denisei” dupa bestsellerurile Incaperi ferecate si Aerul pe care il respiri.

Lansarea romanului Pofta de ciocolata va avea loc marti, 29 martie, ora 19, la Libraria Humanitas de la Cismigiu. Vor participa, alaturi de autoare, scriitoarele Ioana Parvulescu si Ioana Baldea Constantinescu, criticul literar Dana Jenaru si traducatoarea romanului, Jana Balacciu Matei. Moderatorul serii va fi Denisa Comanescu, directorul general al Editurii Humanitas Fiction. Intalnirea va fi urmata de o sesiune de autografe.

Partenerii acestui eveniment sunt Institutul Cervantes din Bucuresti si ciocolateria Michel Cluizel.

Accesul se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana in data de 29 martie, ora 18.

care-santos

Sara, Aurora, Marianna – trei femei din trei secole, unite de pasiunea pentru ciocolata, carora destinul le-a scos in cale aceeasi ciocolatiera fina, din portelan alb, produsa in Secolul Luminilor in manufacturile de la Sèvres. Un triptic fascinant, care reface, in sens invers, in scriituri si pe tonalitati diferite, dincolo de captivantele istorii personale, povestea parfumatei bauturi coborand in timp din prezent pana in secolul XVIII, de la sofisticata ciocolata cu condimente de astazi la cea artizanala. ”Aerul pe care il respira” personajele – reale si imaginare, imbibat de aromele ciocolatei si de magia ariilor celebre, le imbiba, la randul lui, toate trairile – dragoste, tradare, dorinte, ambitii – in orasul dulciurilor si al operei, Barcelona.

Care Santos s-a nascut in 1970, in orasul Mataró din apropierea Barcelonei. Si-a inceput cariera jurnalistica la Diari de Barcelona, lucrand ulterior in redactiile cotidienelor ABC si El Mundo. In prezent, este critic literar la suplimentul El Cultural al ziarului El Mundo si coordoneaza site-ul dedicat literaturii spaniole La Tormenta en un Vaso. Este fondatoarea Asociatiei Tinerilor Scriitori Spanioli, a carei presedinta a fost timp de opt ani. Este autoarea a unsprezece romane, sase volume de proza scurta, doua volume de poezii, precum si a numeroase carti pentru copii si adolescenti. Roman ambitios si scris admirabil, in castiliana, Incaperi ferecate (Habitaciones cerradas; Humanitas Fiction, 2013) a aparut in 2011, avand o cariera internationala spectaculoasa. Aerul pe care il respiri (El aire que respires, 2013; Humanitas Fiction, 2014) penduleaza intre prezent si trecut, consemnand istoria unei librarii barceloneze care o reflecta deopotriva pe cea a familiei, dar si pe cea a marelui oras. In 2014, Care Santos publica, in catalana, romanul Pofta de ciocolata (Desig de xocolata; Humanitas Fiction, 2016), devenit imediat bestseller si recompensat cu Premio Ramon Llull, iar in 2015, romanul Diamant blau.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

BookFashion: Cum m-a inspirat cartea "Jonathan Strange & Mr.Norrell"

Next Article
Angelica. Supliciul de la Notre Dame

"Angelica. Supliciul de la Notre Dame" de Anne Golon - cu Libertatea pentru femei

Related Posts

Total
0
Share