fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Eveniment Humanitas despre prima versiune romaneasca a scrisorilor lui Machiavelli

Libraria Humanitas de la Cismigiu va fi gazda primei seri italiene din acest an, luni, 16 ianuarie, ora 19. Evenimentul este dedicat volumului bilingv Niccolò Machiavelli – Scrisori, recent aparut in colectia “Biblioteca italiana”, la Editura Humanitas, in traducerea si ingrijirea Smarandei Bratu Elian, cu o prefata de Rinaldo Rinaldi. La eveniment vor vorbi Ion Goian, Ioan Stanomir si Smaranda Bratu Elian.

“Volumul de fata reprezinta prima versiune romaneasca a scrisorilor lui Machiavelli. Este vorba de 87 de scrisori, adica, dupa stirea mea, corpusul complet existent la aceasta data al acelor scrisori care, in vremea lui, s-ar fi numit familiares, adica scrisori particulare – chiar si atunci cand sunt adresate unor persoane oficiale. […] Unii dintre nenumaratii cercetatori care s-au dedicat studiului acestui mare personaj, recunoscut drept parinte incontestabil al teoriei politice moderne, si care s-au aplecat, desigur, si asupra acestor scrisori, le-au considerat cel mai frumos epistolar al Renasterii. Nu stiu daca un asemenea calificativ, chiar adevarat fiind, ar fi relevant. Relevant este insa, cu siguranta, ca acest epistolar ofera o imagine extrem de vie a lumii din vremea secretarului florentin, atat la nivelul marii politici, cat si la nivelul vietii cotidiene, si inca si mai mult o imagine deplina asupra omului care era Machiavelli.” (Smaranda Bratu Elian)

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Eveniment

bogdan
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți ieftine

Cărți ieftine la eMAG: reduceri de până la 50% + transport gratuit

Next Article
voucher

Reducerea de 50% la peste 50.000 de cărți este valabilă și azi (11 ianuarie, 2017). Vezi noul cod de reducere

Related Posts

Total
1
Share