fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Se deschide „Muzeul Benzii Desenate din Romania”!

image002Vineri, 16 mai, la ora 19.00, la Galeria „Arta” din Craiova, iubitorii de benzi desenate sunt așteptați la vernisajul expoziției „Muzeul Benzii Desenate din România”. Cu acest prilej, va fi lansat volumul Abu-Hasan. Povestiri și schițe. BD, o adaptare după I.L.Caragiale, cu ilustrații realizate de Șerban Andreescu, după un scenariu semnat de Adriana Nazarciuc și Liviu Antonesei. Comicul de moravuri din schițele și nuvelele lui Caragiale, atât de actual și astăzi, este reinterpretat pentru prima dată în benzi desenate. Personaje precum Goe, Ionel, Bubico, Kir Ianulea și Abu-Hasan revin în prim-plan, oferindu-le copiilor o invitație la lectura operei marelui scriitor român.

La vernisaj vor fi prezenţi autori din Bucureşti, Craiova, Piteşti, Caracal, Sibiu și vor avea loc și lansările altor albume de benzi desenate: Ioniţă Tunsu (Puiu Manu şi Marius Lestaru); Cei de dincolo: În trecătoare (Alex Talambă şi George Drăgan), precum şi numărul 20 al revistei Comics, editată de Octav Ungureanu.

Pentru prima oară în România, publicul iubitor de benzi desenate va putea admira, în cadrul unei expoziții unice, lucrări ale unor autori români publicaţi în străinătate: Sandu Florea şi Şerban Cristescu (publicați în SUA); Mircea Arapu, Augustin Popescu, Dan Popescu, Cristian Păcurariu, Ileana Surducan, Marco Ilin (publicați în Franţa şi Belgia); Mihai Timoşencu (publicat în Ucraina); Costel Curelaru (publicat în Italia). Vor fi expuse planşe şi desene originale, serigrafii, afişe  şi albume ale celor mai reprezentativi 50 de autori de BD români sau de origine română.

Expoziţia se constituie într-o panoramă a celei de-a noua arte, acoperind 90 de ani din istoria benzilor desenate (de la naşterea lui Haplea, în 1924, până la apariţia romanului grafic Cei de dincolo: În trecătoare, în 2014).

Dodo Niţă, curatorul expoziţiei, este autorul volumelor Istoria Benzii Desenate Româneşti (2010), Dicţionarul Benzii Desenate din România (2005) şi al altor șapte volume de exegeză a benzii desenate, unele dintre el fiind traduse în franceză, engleză, suedeză şi maghiară.

Expoziţia poate fi vizitată până la 30 mai 2014.

afis muzeu benzi desenate

Comunicat de presa Editura Adenium

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Metamorfoza sufletului nostru (recenzie la cartea "Muntele vrăjit", de Thomas Mann)

Next Article

100 cele mai frumoase muzee ale lumii si Noaptea Muzeelor

Related Posts

Total
0
Share