fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Seara bucuresteana la Libraria Humanitas de la Cismigiu

Editura Humanitas ne invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu vineri, 8 iulie, ora 19, la o ”seara bucuresteana” prilejuita de lansarea volumului Bucurestiul meu, aparut de curand la Editura Humanitas.

Evenimentul este un prilej de intalnire cu autorii care reconstruiesc prin istoriile personale imaginea unui Bucuresti inca nepovestit: Adriana Bittel, Mircea Cartarescu, Marius Constantinescu, Andrei Craciun, Dan C. Mihailescu, Ioana Nicolaie, Tatiana Niculescu Bran, Ioana Parvulescu, Dan Petrescu, Monica Pillat si Gabriela Tabacu.

Bucurestiul meu

”Inca o stralucitoare, bine provocatoare si miezoasa «carte-maslu», asa cum nimerit li s-a spus volumelor colective de la Humanitas care povestesc feeric lumi de altadata, cu (stra)bunici fabulosi, muzici adolescentine, reverii gastronomice, carti formatoare, jubilatii senzoriale, caznele militariei, mizeriile ceausismului si «casele vietilor noastre».

De aceasta data, Bucurestii salvati in 19 suflete. Oras livrat cu dulce indolenta tuturor contrastelor si capriciilor edilitare, oras al gradinilor, birturilor si bisericilor, al huzurului, cutremurelor, incendiilor si razmeritelor, oras al noroaielor, crivatului si vipiei, halucinant amestec de etnii si religii, balcanism belaliu vesnic in plin delir arhitectonic, pe scurt: orasul ideal pentru o «cura de nepasare», cum il califica Paul Morand in 1935.

Recapitulat cu fervoare de bucuresteni, dar si adoptat cu vadita empatie de autori nascuti la Oradea, Targoviste, Timisoara, Brasov sau Sangeorz, orasul isi dezvaluie aici cu lentori de odalisca fermecele, fie-n Cotroceni, pe Lipscani, stirbei-Voda, la Ateneu, in Cismigiu, Obor sau Piata Romana, fie catre Bellu, Lacul Tei, pe Mantuleasa, la Universitate ori spre uriasul cavou care a inghitit zona Uranus.

Iubit sau detestat, condamnat, cautionat sau gratiat cu aceeasi sfanta exasperare.” (Dan C. Mihailescu)

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Ziua Americii

4 iulie, Ziua Americii - reduceri de până la 50% la literatură americană

Next Article
Veneția

Veneția, de Jan Morris

Related Posts

Total
0
Share