fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Seara japoneza dedicata romanului istoric “Nobila doamna din Yodo” de Yasushi Inoue

Yasushi Inoue

Editura Humanitas ne asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu miercuri, 23 martie, ora 19, la o seara japoneza dedicata romanului istoric Nobila doamna din Yodo de Yasushi Inoue, recent aparut in colectia “Raftul Denisei” a Editurii Humanitas Fiction.

Vor participa: Nobumitsu Takamatsu, atasatul cultural al Ambasadei Japoniei in Romania, Magdalena Ciubancan, traducatoarea volumului, Mirela Murgescu, istoric, Bedros Horasangian, scriitor, si Serban Georgescu, coordonatorul Centrului de Studii Romano-Japoneze “Angela Hondru”. Moderatorul intalnirii va fi Denisa Comanescu, directorul general al Editurii Humanitas Fiction.

In partea a doua a evenimentului va fi prezentat costumul traditional de lupta al vechilor samurai.

Accesul se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana la data de 23 martie, ora 18.30.

Roman istoric amplu, Nobila doamna din Yodo reconstituie destinul unei femei legendare, al carei curaj e intrecut numai de ambitie. Povestea curtezanei Chacha se desfasoara pe fundalul celei de-a doua jumatati a violentului secol al XVI-lea, cand lupta pentru putere a clanurilor atinsese apogeul. Istoria faurita de barbati este privita prin ochii eroinei principale, in al carei portret Inoue isi arata adevarata masura a talentului. Fiica unui senior feudal omorat in luptele dintre clanuri, Chacha devine, prin uniunea cu puternicul Hideyoshi (ucigasul tatalui si al fratelui ei), o figura centrala in complicatul joc politic ce va duce la unificarea tarii Soarelui-Rasare. Insa ambitia nemasurata a lui Chacha se hraneste din dragostea pentru fiul sau, iar ea, ajutata de ultimii vasali loiali, isi va infrunta pana la capat destinul cu demnitate si neinfricare.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Neagu Djuvara: As vrea sa am liniste la varsta mea

Next Article

Lansare de carte: „În balansul vremurilor”, de Carol Roman

Related Posts

Total
0
Share