fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Seria de autor dedicata de Editura Humanitas Fiction lui Fernando Pessoa a fost prezentata publicului din Lisabona

pessoaTraducatorii seriei de autor “Fernando Pessoa” si directorul editorial al Editurii Humanitas Fiction s-au aflat pentru o zi in Casa Fernando Pessoa din Lisabona. Pe 14 mai, la invitatia ICR Lisabona, Denisa Comanescu, editorul seriei de autor, Dinu Flamand, traducatorul, prefatatorul si ingrijitorul seriei, alaturi de Micaela Ghitescu, care a semnat versiunea romaneasca a unor texte din serie, au sustinut trei conferinte la Casa Pessoa.

Casa Fernando Pessoa este un muzeu dedicat de administratia Lisabonei operei si vietii unuia dintre cei mai importanti scriitori portughezi ai secolului XX, devenit in decursul anilor un spatiu recunoscut al poeziei si un efervescent centru cultural.

Evenimentul omagial Mastile poetului a inclus expozitia Desenandu-l pe Pessoa, cu lucrari realizate de 23 de artisti romani contemporani si expozitia de carte Pessoa, un inventar vizual care a adunat mare parte dintre titlurile aparute in limba romana, cele mai recente fiind cele publicate de Editura Humanitas Fiction in seria de autor “Fernando Pessoa”, precum si audiobookul Ploaie oblica editat de Humanitas Multimedia. La evenimente au luat parte E.S. Vasile Popovici, ambasadorul Romaniei in Portugalia, E. S. Valeriu Turea, ambasadorul Republicii Moldova in Portugalia, Daniel Nicolescu, directorul ICR Lisabona, si Rui Zink, autorul romanului Cititorul din pestera, bestseller al Editurii Humanitas Fiction.

Intr-un articol aparut in cel mai important ziar portughez, Diário de Noticias, in 12 mai, Rui Zink, profesor universitar si autor al unei vaste opere literare publicate in numeroase limbi, face elogiul culturii romane, declarand in final: “Imi place Romania pentru ca imi plac oamenii politicosi, culti, mai putin avuti, dar generosi, oameni care stiu ca fiecare dintre noi este un ambasador al propriei tari pe uneori foarte strania planeta Pamant. Imi plac Micaela Ghitescu, Anca Milu, Ioana Parvulescu. Si editura cu cel mai frumos nume din lume: Humanitas”.

In seria de autor “Fernando Pessoa” au aparut: Cronica vietii care trece (2014), Ultimatum si alte manifeste (2012), Opera poetica (2010, 2012), Cartea nelinistirii (2009, 2012).

Volumul Cronica vietii care trece, cea mai recenta aparitie in seria de autor “Fernando Pessoa”, cuprinde pagini de jurnal, scrisorile de iubire ale lui Pessoa catre Ophélia Queiroz, cronica vietii care trece in idei incomode, un scandal de presa ca farsa metafizica, inselatoare pledoarii pentru false ambitii politice, provocarile unui bancher devenit anarhist prin imbogatire, canibalismul ca arta culinara, indignarile unui pudic, elogiul piromaniei sau despre labirintul gloriei.
Cronica vietii care trece va fi lansata la Salonul International de Carte Bookfest duminica, 1 iunie, ora 13.30, in standul Humanitas.

Comunicat de presa Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Exclusiv la elefant: "Ura, prietenie, dragoste, casatorie", de Alice Munro

Next Article

50 de comenzi gratuite, 5.000 de cadouri la alegere

Related Posts

Total
0
Share