fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Serile ShortsUP la libraria Humanitas Cismigiu

shortUP

Între 5 şi 16 septembrie, scurtmetraje se văd printre cărți, la librăria Humanitas de la Cișmigiu.

În luna septembrie, filmele scurte și bune ale lumii prind viață printre cărți, într-o serie de proiecții speciale însoțite de dezbateri interactive. ShortsUP și Librăria Humanitas Cișmigiu prezintă Serile ShortsUP – scurtmetraje printre cărți, un proiect dedicat pasionaților de film scurt dar și celor interesați să exploreze fuziunea dintre cinema și arte conexe filmului precum: muzică, scenografie și literatură.

Proiecțiile debutează vineri, 5 septembrie, de la ora 19:00, cu Seara scurtmetrajului muzical, un eveniment ce-și propune să pună în discuție relația trainică dintre film și muzică. Spectatorii vor viziona trei scurtmetraje în care coloana sonoră are rolul principal și vor participa la dezbaterea stârnită în jurul filmelor, alături de Mihai Dobre, membru și fondator al trupei Șuie Paparude, cea mai populară trupă de muzică electronică din România și Iulia Rugină, regizor. Dezbaterile vor fi moderate de Alexandra Safriuc, selecționer de film ShortsUP.

Seara scurtmetrajului muzical include producția spaniolă Goana (r. Victor Carrey, Spania, 2011), o comedie despre coincidențele insolite care transformă o zi banală într-un eveniment memorabil, dar și scurtmetrajul Muzeul relațiilor destrămate (r. Iulia Rugină, Bosnia-Herţegovina, 2009), filmul regizoarei Iulia Rugină ce vorbeşte despre încercarea de a păstra amintirile frumoase după o despărţire furtunoasă. Programul e completat de animaţia Secretul Caracatiţei (r. Alin Adnan Vasile, România, 2014), realizată pentru piesa cu acelaşi nume a formaţiei Şuie Paparude.

Seria de proiecţii şi dezbateri ShortsUP continuă joi, 11 septembrie și marți, 16 septembrie, cu două seri ce explorează tema scenariului și a scenografiei în film. Fiecare proiecție începe la ora 19:00 iar intrarea este liberă.

Comunicat de presa Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"Moartea vine on-line", de Jeffery Deaver [Editura RAO, 2014]

Next Article

Cate carti poti cumpara cu 20 de lei

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share