fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Suntem Chit! – 300 de reţete ale răzbunării, de Claire Gillman

Cui nu i-ar plăcea să şteargă rânjetul de pe faţa celui care l-a umilit? Cine nu s-ar bucura să se poată răzbuna pe acela care l-a jignit? Care este omul care nu ar simţi nimic dacă inamicul lui ar cădea de mâna sa? Potrivit lui Claire Gillman, reglarea de conturi este tot mai populară, cu unele deosebiri între femei şi bărbaţi. Cele dintâi sunt mai diabolice, preferând să pună gunoi în mâncarea pe care le-o pregătesc duşmanilor cu un zâmbet sau ştergând toaleta cu periuţa lor de dinţi. În cazul ultimilor, răzbunarea este feroce, pe loc, fără greş şi fără milă. Se şi bucură mai mult decât femeile atunci când se răzbună. De la sport la muncă, până şi la şofat, bărbaţii rămân aceiaşi competitivi şi la capitolul răzbunare.

suntem chit

Deşi nu crede că a fi chit este cine ştie ce, Gillman propune poveşti pilduitoare, din care cititorul, cu experienţa personală în materie, poate trage concluzii şi învăţăminte proprii. De pildă, în „Mândria şi bucuria lui”, personajul Hayley, sătulă de glumele nesărate pe care soţul ei, DJ Tim Shaw, le face la un post de radio, îi vinde maşina Esprit Turbo, care era „mândria şi bucuria lui” cu 50 de lire în cinci minute. „M-am săturat de lipsa lui de respect pentru familie în numele emisiunii. Nu m-au interesat banii. Am vrut doar să i-o plătesc”, se justifică femeia.

„O viaţă de resentimente” este un alt capitol savuros. Aflată în faţa unui judecător, o femeie în vârstă de 80 de ani recunoaşte că a furat dintr-un magazin o cutie cu şase piersici. „Îşi voi da şase zile de închisoare”, spune magistratul. Din spatele sălii se aude vocea soţului bătrânei: „Să ştiţi că a furat şi o cutie cu mazăre!”. Mai departe, în „Farfuria curată”, un chef povesteşte cum s-a răzbunat pe un client care ceruse un burger fără „afurisitul de sos”: a lins sosul de pe burger şi i l-a servit clientului curat lună.

Şi un român nefericit este personaj principal în istorioara care arată că a adormit în timp ce făcea sex cu amanta lui. Aceasta, insultată la culme, i-a băgat bărbăţia în verigheta de pe deget. Bietul om, însurat şi cu copii, a ajuns la spital ca să scoată inelul din locul imposibil.

Pentru alte pilde, aveţi la îndemână Suntem Chit! – 300 de reţete ale răzbunării.

Cartea Suntem Chit! – 300 de reţete ale răzbunării, de Claire Gillman o poti cumpara cu 50% reducere de aici.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Carti cu Libertatea: "Pacatele trecutului" de Sandra Brown + carte CADOU

Next Article

Bob Marley „revine”

Related Posts
la Curtea lui Urmuz
Citește mai mult

Alte „vederi” de la Curtea lui Urmuz

În continuarea  seriilor publicistice Vedere din Dealul Olarilor  (cu totul, 3 volume, apărute la editura bucureșteană  Ars Docendi,…
Lykantropie
Citește mai mult

Lykantropie și Poezie

Trăind în zona boreală, cu stepe și păduri întinse, strămoșii noștri au avut ca dușman natural lupul, animal…

Total
0
Share