fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

T.O. Bobe în turneu la Târgu Mureș, Timișoara, Galați și Brașov cu romanul Cartea neisprăvirii

Cartea neisprăvirii

Vă invităm în perioada 21 septembrie–10 octombrie la evenimentele dedicate romanului Cartea neisprăvirii de T.O. Bobe, apărut recent la Editura Humanitas. Iubitorii de literatură din Târgu Mureș, Timișoara, Galați și Brașov sunt așteptați să participe alături de T.O. Bobe și invitații săi la dezbaterile despre noul său roman.

T.O. Bobe, autorul volumelor BuclaDarul lui Moş CrăciunCum mi-am petrecut vacanța de varăCentrifuga și Contorsionista, revine în atenția publicului iubitor de literatură cu „o carte șăgalnic numită Cartea neisprăvirii. Unul dintre cele mai tandre și dinlăuntru trăite portrete făcute literaturii, această ispravă colosală a omului, încă neisprăvit(ă)“ – Lidia Bodea, director al Editurii Humanitas.

Cumpără romanul Cartea neisprăvirii, cu reducere, de la Elefant, Cartepedia sau Libris

Cartea neisprăvirii surprinde lupta cu literatura, cu procrastinarea, cum se nasc și se dezvoltă ideile domnului Teo, alter ego-ul autorului. Încă de la primele pagini te cucerește poezia vieții de zi cu zi, a ritualului – un colaj între viața domnului Teo și cărțile pe care le-a scris sau ar vrea să le scrie. Este o carte care face trimiteri mai mult sau mai puțin transparente la câțiva dintre marii autori ai lumii: J.L. Borges, Shakespeare, Enrique Vila-Matas și Orhan Pamuk. Amuzantă și gravă totodată, Cartea neisprăvirii devine o reflecție despre literatură și rostul ei, dar și despre risipa de viață și dedublarea pe care le presupune. Cartea neisprăvirii e un fel de Being T.O. Bobe.

Programul evenimentelor

Târgu Mureș, sâmbătă, 21, septembrie, ora 15.45
Bookfest Târgu Mureș, Teatrul Național
Vor vorbi: T.O.Bobe, Florin Bican, Andrei Vornicu

Timișoara, joi, 26 septembrie, ora 18.30,
Librăria Humanitas din Timișoara, în cadrul întâlnirilor
„Joia de literatură contemporană cu Robert Șerban și invitații săi“

Galați, marți, 8 octombrie, ora 18.00
Librăria Humanitas din Galați
Vor vorbi: T.O. Bobe, Doru Căstăian

Brașov, joi, 10 octombrie, ora 18.00
Librăria Humanitas din Brașov, în cadrul clubului de carte CenaKLUb Tiuk
Vor vorbi: T.O.Bobe, Cătălin Stanciu, Mihail Vakulovski

T.O. BOBE s-a născut în 1969 la Constanţa, a absolvit Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti și a fost magaziner în portul Constanţa, secretar literar la Teatrul Mic din Bucureşti, redactor şi scenarist de televiziune, copywriter, iar în prezent este scriitor liber-profesionist. Volume individuale: Bucla (Univers, 1999; Humanitas, 2015), Darul lui Moş Crăciun (Humanitas, 2003, 2011, 2017), Cum mi-am petrecut vacanţa de vară (Polirom, 2004, 2007; Humanitas, 2011), Centrifuga (Polirom, 2005), Contorsionista (Humanitas, 2011). A participat la mai multe volume colective și este prezent în antologiile Experimentul literar românesc postbelic (Paralela 45, 1998), Best Of. Proza scurtă a anilor 2000 (Polirom, 2013), 111 cele mai frumoase poezii de dragoste din literatura română (Nemira, 2016). Volumul Bucla a fost tradus în limbile germană și engleză, iar fragmente din Cum mi-am petrecut vacanța de vară și Contorsionista au apărut în reviste sau antologii în engleză, germană, franceză, polonă, croată.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Club de carte Paladin

Club de carte Paladin #2 - despre Giganții adormiți de Sylvain Neuvel

Next Article

Ne spui ce ai vrea să citești și poți câștiga acea carte

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share