fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Tată bogat, tată sărac, de Robert T. Kiyosaki

Tată bogat, tată săracAu trecut aproape două decenii de când Robert T. Kiyosaki oferea publicului un dar care s-a dovedit preţios: volumul care încearcă să răspundă la întrebarea „de unde-şi pot lua americanii sfaturile financiare?”. Puţini şi-ar fi imaginat, la momentul apariţiei cărţii Tată bogat, tată sărac (1997), că va rămâne nr. 1 pe lista „New York Times” la capitolul „sfaturi” şi în 2016, când deja, după cum se ştie, volumele de acest tip dărâmă rafturile librăriilor. Şi totuşi, această anume carte a devenit o adevărată franciză. Şi când te gândeşti că iniţial autorul a publicat volumul din bani proprii…

Cu cea de-a doua ediţie, Kiyosaki dădea lovitura: două milioane de exemplare vândute doar în SUA din anul 2000 încoace, apoi tradusă în alte limbi, ceea ce a multiplicat serios tirajele. Care sunt ingredientele cărţii? Cel care frapează dintru început este sinceritatea. Kiyosaki „vorbeşte” din experienţă personală, este frontal şi direct, se exprimă simplu şi ajunge instant la înţelegerea cititorului. Fără sofisticări inutile şi fără să „dădăcească” cititorul creându-i impresia că dacă nu face într-un fel anume nu va reuşi, autorul pare a sta de vorbă cu fiecare în parte, făcându-l pe cel care parcurge rândurile să creadă că poate şi el. Şi nu foarte greu! Mai departe, se explică foarte clar că nu este un manual de „dat tunuri”, ci de schimbat mentalitatea faţă de bani pe termen lung. Nu în ultimul rând, aceste lecţii pe care cititorul este liber să şi le însuşească – sau nu – conţin „revelaţii” simple menite să demoleze tot felul de „mituri” şi prejudecăţi despre bani. Prima eliminată de pe listă este ideea fixă, atât de des întâlnită şi astăzi, că „trebuie să câştigi mult ca să devii prosper”.

Aşadar, Kiyosaki este omul care se dezvăluie pe sine din perspectiva educaţiei financiare, aspect care dă o greutate enormă cărţii. Aflăm, pe măsură ce citim, care sunt diferenţele dintre bunurile care aduc plus-valoare şi „greutăţile” pe care ni le atârnăm de picior (cum ar fi, de pildă, o casă care ne „blochează” prin creditul de la bancă 35 de ani…), cât, şi mai ales cum, se deosebesc sfaturile despre bani pe care le dau copiilor lor bogaţii şi cei din clasele de jos, valoarea inteligenţei financiare prin comparaţie cu principiile domeniului, cât contează în ecuaţia succesului atitudinile şi bunele deprinderi finaciare, din care derivă combinaţiile câştigătoare care converg spre deplinul control şi reperele fixe ale viitoarei prosperităţi.

Iată şi câteva ingrediente din interiorul coperţilor acestei cărţi care încă se vinde atât de bine în toată lumea (fiind prin ea însăşi un exemplu de succes, la o adică…): fă-ţi un plan personalizat de circulaţie a banilor în viaţa ta de zi cu zi; descoperă şi fixează misiunea, pasiunea şi scopul pentru care derulezi fără reţineri şi întârzieri acest plan; creează-ţi o strategie individuală pentru a deveni un om care trăieşte confortabil, pus la adăpost de cutremurele financiare; identifică motivul şi mijloacele de a ajunge acolo unde îţi doreşti din punct de vedere financiar; pune-ţi planul în aplicare tot timpul, gândind că vei ajunge acolo unde trebuie să fii tu (şi nu unde a ajuns Bill Gates, de pildă).

Vândută, cum aminteam, în peste 26 de milioane de exemplare, Tată bogat, tată sărac concluzionează simplu că dacă reuşeşti ca într-o zi, graţie unui plan personal viabil, bine gândit şi susţinut temeinic, să primeşti din investiţiile tale mai mult decât cheltuieşti, ai reuşit! Scara la care faci aceste lucruri depinde de toţi ceilalţi factori în care se derulează cursul existenţei tuturor: prudenţă, luciditate, fermitate, moderaţie şi… picătura de noroc.

Cartea Tată bogat, tată sărac poate fi cumpărată cu reducere de la Elefant, Cărturești sau eMAG.

Roxana Ichim Istudor
Total
1
Shares
2 comments
  1. Heii, am citit și eu cartea recent și chiar pot spune că merită. Consider că orice om de pe pământ ar trebuii măcar să o citească, dacă nu vrea să ia în considerare sfaturile autorului.
    Îmi place foarte mult că ai menționat puțin și mentalitatea și personalitatea lui Robert Kiyosaki și anume cât de direct și de dur poate fi. Se poate observa în majoritatea interviurilor sale.
    Am scris recent o recenzie mai amănunțită a acestei cărți, pentru cine este interesat să citească:
    https://readingmakers.com/tata-bogat-tata-sarac-robert-kiyosaki
    Succes în continuare!

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Noaptea albă a shopping-ului

Noaptea Albă a Shopping-ului la Elefant. Reduceri la cărți de până la 80%

Next Article
Colecția Nautilus

Cumperi 3 cărți din Colecția Nautilus, ai 40% reducere!

Related Posts
la Curtea lui Urmuz
Citește mai mult

Alte „vederi” de la Curtea lui Urmuz

În continuarea  seriilor publicistice Vedere din Dealul Olarilor  (cu totul, 3 volume, apărute la editura bucureșteană  Ars Docendi,…
Lykantropie
Citește mai mult

Lykantropie și Poezie

Trăind în zona boreală, cu stepe și păduri întinse, strămoșii noștri au avut ca dușman natural lupul, animal…

Total
1
Share