fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Tatiana Niculescu, lectura in premiera din Mistica rugaciunii si a revolverului

Editura Humanitas va invita la Libraria Humanitas de la Cismigiu marti, 21 martie, ora 19, la o noua seara de lectura publica. Tatiana Niculescu va citi un fragment din volumul Mistica rugaciunii si a revolverului. Viata lui Corneliu Zelea Codreanu, recent aparut la Editura Humanitas.

“Titlul acestei carti, imprumutat din textul lui Emil Cioran Mon pays, rezuma cel mai bine valtoarea anilor ’30 in Romania, acea epoca a «martirilor sangerosi» sau a «visatorilor sanghinari», intemeietori ai unei «miscari crude, amestec de preistorie si profetie, de mistica a rugaciunii si a revolverului». O epoca, spune Cioran, care «fusese intemeiata pe idei feroce» si care »a disparut in ferocitate».

Povestea lui Corneliu Zelea Codreanu nu poate fi inteleasa in afara contextului istoric in care acesta a trait, a oamenilor pe care i-a cunoscut, a scolilor prin care a trecut, a experientelor pe care le-a parcurs, a lecturilor care l-au format si a unei Europe ravasite, aflate intre doua razboaie devastatoare si in cautarea unei sperante de supravietuire. Reconstituind chipul unei epoci care a amestecat religia cu politica si a sfarsit in sange si barbarie, aceasta carte incearca sa-l redea pe Corneliu Zelea Codreanu trecutului si istoriei.” (Tatiana Niculescu)

Accesul la eveniment este gratuit si se face pe baza unei rezervari prelabile prin Eventbook.

Mistica rugaciunii si a revolverului

bogdan
Total
15
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Noaptea Albă a Shopping-ului

Noaptea Albă a Shopping-ului. Reduceri de până la 85%

Next Article
Editura Trei

Reduceri de până la 76% + Carte CADOU de la Editura Trei!

Related Posts

Total
15
Share