fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Theodore Boone, puştiul avocat, de John Grisham

theodore booneScriitorul capabil să se apropie cu paşii corecţi de irepetabila copilărie poate surprinde valori pe care mai târziu mai toţi avem obiceiul de-a le pierde: apetitul pentru onestitate, curajul, căutarea adevărului, cinstea pură, încrederea nezdruncinată. Theodore Boone, puştiul avocat este creionat de unul dintre cei mai prolifici autori de thriller-uri juridice într-un fel care nu poate fi „scăpat” nici de adulţi, nici de tineri.

Sală de judecată, cazuri unul după altul, judecători ca nişte regi, stăpâni absoluţi – dar nu absolutişti – asupra destinelor celor care îi privesc de undeva de jos. Theodore Boone vrea toate acestea, le absoarbe cu nesaţ şi ştie că asta vrea să fie; în numele unui set de credinţe şi de instincte care pe unii fericiţi îi mână de mici către un drum anume. Şi asta pentru că Theodore nu-şi propune să fie un avocat de divorţuri, ca mama lui, sau unul imobiliar, ca tatăl său, ci un criminalist, cel mai bun. Într-o zi va sta în faţa celor mai buni judecători şi celor mai imparţiali juraţi, pledând în răsunătoare cazuri de omucidere. Va fi atât de bun încât nu va pierde niciodată. Sau şi mai bine, va fi un judecător fără pată, care întotdeauna va respecta legea până în cea mai densă fibră. Acesta este visul de nezdruncinat al unui băiat de 13 ani. Puştiul este, poate, mic, dar proiecţia lui este mult mai mare decât o mulţime de năzuinţe ale unei mulţimi de adulţi… Până una, alta, într-un birou cât un şifonier, le dă sfaturi juridice colegilor ai căror părinţi divorţează sau animalele de companie ale amicilor sunt acuzate de a fi încălcat legea, în şedinţe de judecată cum numai copiii pot ţine.

Iată şi procesul perfect! Cel mai răsunător caz din localitatea Strattenberg a pus pe jar comunitatea: un bărbat îşi ucide soţia şi, pentru că aşa vrea destinul, Theodore vede totul. Ajunge chiar să facă parte într-un fel din toată povestea în clipa în care o probă crucială ajunge în posesia lui. Este singurul martor, de existenţa căruia nu ştie nimeni. Fără mărturia lui, un criminal periculos poate scăpa basma curată. Îşi trăieşte Theodore visul epocal? Sau nu?

Autorul mărturiseşte că a ezitat înainte de a-şi pune personajul în pericol fizic. Dar ulterior a modificat povestea: „Îmi aduc aminte de cartea preferată a copilăriei mele, «Aventurile lui Tom Sawyer», şi de faptul că el şi prietenul său dădeau mereu de necaz, ceea ce făcea lectura mult mai intersantă. Aşa că am adăugat puţin mai mult suspans, puţin mai multă teamă, ceva mai multă primejdie”.

Theodore Boone, puştiul avocat este gata să stea în faţa judecăţii tinerilor iubitori de carte, indiferent de verdict.

Romanul Theodore Boone, puştiul avocat poate fi cumpărat cu reducere de la Elefant | Libris | eMAG.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Inserturi cu Libertatea: roman de Alexandre Dumas și carte din colecția Autoeducare și dezvoltare personală

Next Article
aisha

Carte cu Libertatea pentru femei: Aisha, de Marek Halter

Related Posts

Total
0
Share