fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Top Elefant: Cele mai citite cărți în 2015

În anul 2015 românii și-au păstrat preferințele pentru cărțile cu povești de dragoste, cu aer siropos și mister în povestire conform topului realizat de elefant pentru cele trei categorii deja consacrate: autori români, autori străini și carte digitală.

Pe parcursul întregului an trecut, pe locul întâi în topul elefant cu privire la autorii străini preferați de români este cunoscuta scriitoare britanică E L James cu deja faimoasa poveste Cincizeci de umbre ale lui Grey. Versiunea lui Christian. Popularitatea cărții a fost întreținută și de lansarea filmului pe marile ecrane din România pe data de 13 februarie 2015. La fel de recunoscut și apreciat de cititori a fost și volumul Hoțul de cărți scris de Markus Zusak. Povestea personajului principal Liesel are loc în anul 1939 în Germania nazistă și a atras atenția prin modul în care a fost transmisă dragostea nemarginită a fetiței față de cărți și prin puterea cuvintelor de a crea lumi. Tot în clasamentul autorilor străini preferați de români se află și întâmplările trăite de Rachel, personajul cheie din volumul Fata din tren, semnat de Paula Hawkins și relația de cuplu care atinge noi culmi și abisuri cu fiecare zi din romanul Fascinația scris de Sylvia Day.

Top-autori-straini_elefant.ro_2015

Tot în anul 2015, cei mai citiți autori români conform elefant.ro au fost Irina Binder, Cris Simion, Ioana Chicet-Macoveiciuc, Andrei Ciobanu și Tudor Chirilă. Astfel, locul întâi este ocupat de cele două volume Fluturi, care au fost cele mai vândute și în anii 2013 și 2014 datorită trăirilor omenești narate de autoare, în care de cele mai multe ori se identifică cititorii. Pe locul doi în clasamentul cărților scrise de autori naționali este Ce ne spunem când nu ne vorbim, poveste în care personajul principal se redescoperă pe sine după o serie de întâmplări neașteptate. Poziția a treia îi revine cărții O să te țin în brațe cât vrei tu și încă o secundă lansată în luna septembrie, care surprinde în rândurile sale o poveste adevarată a unei familii fericite.

Top-autori-romani_elefant.ro_2015

În topul cărților în format digital, în anul 2015 românii au ales lecturile mai siropoase astfel încât locul întâi revenindu-i lui Andrei Ciobanu cu scrierea Suge-o, Ramona! O poveste semi-amuzantă, pozițiile doi și trei fiind ocupate de scriitoarea E L James pentru cărțile Grey. Versiunea lui Christian și Cincizeci de umbre ale lui Grey. Volumul I. Alte cărți preferate de români pentru a fi citite în format digital sunt Zilele Amanților de Corina Ozon, Adulter de Paulo Coehlo și Cartea Vietii de Deborah Harkness.

Top-carte-digitala-elefant.ro_2015

Comunicat PrSteps

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Bookquizz. Îți plac cărțile scrise de Sven Hassel? Le-ai citit pe toate?

Next Article

Reducerile zilei. 6 ianuarie 2016

Related Posts

Total
0
Share