fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Trandafiri, de Leila Meacham

trandafiri

Trandafiri este romanul de debut al Leilei Meacham. Autoarea a reusit sa creeze o saga de familie cu un personaj principal feminin foarte bine conturat care te duce cu gandul la cartea Pe aripile vantului de Margaret Mitchell.

Titlul cartii este dat de o legenda a familiilor care au intemeiat localitatea Howbutker, locul unde se desfasoara actiunea romanului. Legenda spunea ca trandafirul rosu cere iertarea, cel alb inseamna ca se acorda iertarea iar cel roz inseamna ca iertarea nu se acorda. Vom intalni destul de des pe parcursului cartii aceasta legenda.

Principalele personaje ale cartii sunt Mary Toliver si Percy Warwick, a caror poveste de dragoste este una dramatica, insa romanul urmareste mai multe generatii.

La inceputul cartii intalnim o Mary Toliver care stie ca sfarsitul ii este aproape si vrea sa repare greselile din trecut, insa sfarsitul vine mai repede decat se asteapta si nu mai are timp sa-i explice nepoatei sale Rachel de ce nu ii va lasa mostenire plantatia de bumbac pe care o detine. Rachel seamana destul de mult cu Mary in privinta pasiunii pentru agricultura si a iubirii pentru Somerset, plantatia aflata in posesia familiei Toliver de generatii intregi insa Rachel nu stie sacrificiile facute de Mary pentru aceasta plantatie si faptul ca a costat-o iubirea.

Mary este un personaj puternic pentru care iubirea fata de pamant si simtul datoriei este mai presus de orice. Atunci cand tatal sau moare si ii lasa prin testament plantatie ei in detrimentul fratelui ei, Mary va face tot ce ii sta in putinta sa salveze plantatia si sa o pastreze in familie chiar daca acest lucru ii strica relatia cu mama ei care nu poate sa treaca peste o umilinta atat de mare din partea sotului si se refugiaza in alcool. Tot din cauza plantatiei, Mary va pierde sansa de a trai povestea sa de dragoste cu Percy Warwick pe care o vor regreta amandoi toata viata.
Ramane de vazut daca Rachel va repeta greselile lui Mary si daca va alege iubirea sau Somerset.

Mi-a placut romanul Trandafiri foarte mult si mi-a parut rau ca s-a terminat. Mi-ar fi placut cateva capitole in plus. Recomand acest roman si sper sa se mai traduca si alte carti scrise de Leila Meacham. Voi ati citit acest roman? Cum vi s-a parut?

Romanul Trandafiri, de Leila Meacham poate fi cumparat de aici.

Anuta Stanculeanu
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Crux Publishing

Evenimentele Editurii Crux Publishing la Gaudeamus 2016

Next Article
Black Friday 2016

Black Friday 2016 în librăria online Humanitas

Related Posts

Total
0
Share