fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

TRIP TALKS #10: Cuplu calator | 3 luni, la pas, in Romania si urmeaza Asia, cu Pato si Claudia

Cuplu acesta a luat decizii pe termen lung: si-au dat demisia de la joburile de HR si vanzari din Bucuresti si au plecat in calatorie; cu buget redus; cu autostopul; cu atentie pentru interactiunea cu localnicii; dorindu-si sa fie inconjurati de natura si avand mereu in fata depasirea multor limite… impreuna.

Trip Talks #10 este prima intalnire din serie care pune in atentia celor interesati calatoria… in doi. INTRAREA LA EVENIMENT ESTE LIBERA, in limita locurilor disponibile. 

afis-final-CUPLU-CALATOR---online-01

Si iata povestea Cuplului Calator

POTO

„Studentia mi-a fost modelata de implicarea ca voluntar in AIESEC unde am prins si pasiunea pentru internationalism si calatorit. Prima calatorie mai lunga a fost acum 5 ani, cu autostopul, pana in Munchen, la Oktoberfest cu opriri prin mai multe tari. A urmat o experienta de 1 an in Asia, cu un internship pe vanzari in Malaezia si cu o experienta de voluntariat in Vietnam. Intors in Romania, chiar daca aveam un loc de munca foarte fain, am simtit ca as dori sa am mai mult timp la dispozitie pentru calatorit si, cel mai important lucru este ca, impreuna cu Claudia, avand aceasta pasiune comuna, am reusit sa punem pe foaie un plan si de atunci nu am avut nici macar un moment de dubii in legatura cu noua directie aleasa.”

CLAUDIA:

„In timpul facultatii mi-am creat mai multe prietenii cu tineri internationali veniti prin AIESEC, chiar am gazduit o parte dintre ei si asa s-a declansat si pasiunea pentru calatorit. Dupa licenta am accesat si un program de voluntariat in Praga, experienta care mi-a intrat foarte usor la suflet. Ulterior, printr-un alt program, am fost in Adana, Turcia pentru schimburi culturale, iar ulteriorapoi cu Poto am creionat planul vietii noastre. Este foarte important de precizat ca eram intr-un punct al relatiei in care totul mergea bine, aveam locuri bune de munca si vacante organizate. Dar am simtit ca ne dorim mai mult, asta se intampla acum 1 an.”

Motivatia de a calatori impreuna

POTO:

„De mai multi ani am simtit ca o calatorie pe termen lung ofera alta profunzime unei experiente personale. Fac analogia cu basmul popular romanesc pentru ca, pentru mine este o calatorie initiatica in care pleci de acasa sa vezi ce se ascunde dupa dealuri, dupa lacuri, dupa mari si tari, sa te descoperi mai bine, sa intalnesti ajutoare si vrajitoare pe parcurs, sa treci probe de foc si apoi sa te intorci acasa cu tolba plina de povesti si devenind poate un om mai bun. Am calatorit si singur, dar consider ca in cuplu emotiile si trairile se simt la un alt nivel. Sunt sigur ca aceasta calatorie ne va uni si mai mult si ne va deschide usite astfel incat sa facem toata viata lucruri care ne plac, impreuna.”

CLAUDIA:

„Mereu am vazut calatoria ca fiind cea mai buna si profunda modalitate de invatare, datorita experientelor, oamenilor si limitelor pe care de cele mai multe ori le depasesti. Ajunsesem intr-o stare de confort din care imi dadeam seama ca mi-ar fi fost din ce in ce mai greu sa ies, iar raspunsul pozitiv la noi provocari scadea si incepusem sa-mi pun tot felul de limitari. Mi-am dat seama ca nu asta ma reprezinta si ca e momentul potrivit sa analizez ce-mi doresc cu adevarat si sa fac ceva care sa ma implineasca si sa ma creasca continuu. Zilnic in aceasta calatorie mi-am depasit limitele si am fost pusa in fata multor provocari care n-au facut decat sa ma invete ceva nou si sa-mi ofere o bucurie constanta. Toate aceste trairi sunt amplificate si de prezenta lui Poto, jumatatea mea calatoare.”

3 luni, la pas prin Romania

Am plecat 3 luni prin Romania cu rucsacii in spinare, cu ia-ma nene, fara cazare stabilita si fara prea multe asteptari scrise pe foaie. Asa am descoperit oameni extraordinari care fac lucruri frumoase in regiunea lor si care au devenit o inspiratie pentru noi, am vazut locuri superbe, unice in lume si am trait experiente intense, fizice, psihice, emotionale, experiente care ne-au provocat. Acum ca avem multe poze si povesti din si despre Romania vom pleca spre Asia sa intelegem mai bine culturi si mentalitati diferite. Am ales sa mergem cu mijloace locale de transport, sa stam cu localnicii si sa invatam de la ei. Plecam in octombrie prin Turcia si vom trece prin Georgia, Armenia, Azerbaidjan, Iran, India, Malaezia, Vietnam, Cambodgia… . Lumea este ca o carte foarte groasa, iar primele pagini ne-au facut sa nu ne mai dorim decat o lectura pentru tot restul vietii.

Contact organizare: 0747817938 – Andreea Tincea, PR evenimente culturale Journey Pub

Rezervari: 0752 285 286 Journey Pub

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Întâmplări în irealitatea imediată, de Max Blecher

Next Article

Lansare de carte: "Cine mi-a ucis fiul? Dosarul Frumusanu-Crainiceanu se redeschide"

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share