fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Un apartament la Paris, de Michelle Gable

Un apartament la Paris, cartea scrisă de Michelle Gable este o fugă din faţa „camerelor pline de drone capitaliste”. Mai exact, este povestea unei femei fericite în viaţa personală, care are un soţ arătos şi o duce bine, dar ce te faci când vrei să dai un alt sens acestui „bine”? Tragi o fugă în Oraşul Lumină.

Un apartament la Paris

  • Carte publicata in 2015 de Humanitas Fiction
  • Cumpara cartea la cel mai mic pret
  • Colectia Raftul Denisei
  • Format: 130×200
  • Tip coperta: Brosata
  • Numar pagini: 404
  • Despre evenimentul de lansare a cartii am scris aici

April Vogt este specialistă în mobilier antic. Este la vârsta aceea la care femeile care au atins un ţel al tinereţii caută să-l amplifice, să-i dea dimensiune şi o nouă direcţie. Este un spirit artistic, puţin aventuros, care nu mai „încape” în reperele vieţii actuale, fiind în căutarea picăturii de cultură, de trecut şi de magie care s-o însufleţească înainte de a împlini 40 de ani. Ocazia de a viziona un mic apartament situat în Arondismentul Nouă, lângă Folies Bergere şi Pigalle este perfectă pentru o întâlnire memorabilă cu Parisul boem, plin de istorie şi vibraţie artistică.

Doamna Lisette Quatremer a sigilat în 1940 apartamentul cu şapte camere, abandonându-şi fosta viaţă. Iar lucrurile au rămas aşa până când avocatul Luke decide să facă ordine şi să scoată la licitaţie toate bunurile, printre care un celebru portret realizat de Boldini şi care o înfăţişează pe nu mai puţin celebra demimondenă Marthe de Florian. Umbra acestei faimoase curtezane începe, încet, să devină reperul central al cărţii, care evoluează deja pe două planuri încă din prima clipă în care avocatul sexi, cu părul lui negru şi bogat, începe s-o introducă pe April în secretele unui trecut plin de farmec răscolitor. O lume întreagă a boemei pariziene, încărcată de plăceri, se deschide în faţa reprezentantei mileniului trei, care le-a făcut pe femei competitive, puternice, informate şi, în acelaşi timp, mult mai puţin feminine decât cu doar un secol în urmă. Acesta poate fi unul dintre mesajele subliminale ale unei naraţiuni ce se derulează ca o proiecţie de film despre acsensiunea unei femei în ceea ce a rămas în istorie sub denumirea de La Belle Époque. Totul este încastrat într-un jurnal-comoară, pe care April îl găseşte în apartamentul plin de surprize.

În acest fel, Gable are şi posibilitatea de a prezenta Parisul ca pe o bijuterie fină pe o tavă de argint. Pe acest fundal, April începe să-şi pună semne de întrebare vizavi de propria ei viaţă, relaţionând-o cu povestea Marthei. De la aceste întrebări din forul interior până la tentaţia irezistibilă de a-l curta pe fermecătorul Luke nu mai este decât o graniţă fină, pe care femeia o trece cu destulă uşurinţă („amestecul” poveştii curtezanei în schimbarea de optică este vizibil). În fond, Marthe nu a început prin a fi o frumoasă dansaoare de cancan şi a încheiat povestea în bogăţie şi faimă, în compania unor Proust, Montesquieu sau familia Hugo? De ce să nu dai frâu liber farmecului feminin şi să vezi cu plăcere unde poate duce?

Cumpara romanul Un apartament la Paris, de Michelle Gable, cu reducere, de la Elefant / eMAG / Libris

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Manuale scolare ieftine. Reduceri de pana la 50% + transport gratuit

Next Article

A aparut revista Timpul, editia lunii august

Related Posts

Total
0
Share