fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Un turneu Orbitor

Foto: Radu Sandovici
Foto: Radu Sandovici

Minneapolis, Chicago, Boston, New York au gazduit de curand lansarea editiei americane a volumului Orbitor. Aripa stanga de Mircea Cartarescu, in exceptionala traducere a lui Sean Cotter, aparuta la editura newyorkeza Archipelago Books.

“Un roman cu o voce puternica si originala, o limba poetica frumos alcatuita, Orbitor este o incantare si o surpriza, o descoperire majora a acestui an. Aceasta experienta literara va aduce in atentia publicului literatura romana, o destinatie culturala ocolita decenii la rand de cititorii nord-americani.” (Los Angeles Review of Books)

Editia in limba engleza a romanului Orbitor. Aripa stanga s-a bucurat de numeroase cronici laudative, asemeni tuturor ceorlalte editii straine aparute in suedeza, norvegiana, maghiara, bulgara, ivrit, italiana si germana. Evenimentele turneului american, intalnirea de la festivalul din Minneapolis, dezbaterile organizate in mediul universitar la Harvard, Columbia, Chicago sau Boston University si intalnirile cu publicul din librariile importante din New York sau de la Chopin Theater din Chicago s-au desfasurat cu salile pline.

In Romania, editiile Humanitas ale trilogiei Orbitor au atins un tiraj total de 74 500 de exemplare.

“Orbitor cere mult de la cititorii sai, trecand de la tandra istorie a familiei la satira despre epoca Ceausescu si fanteziile vizionare ce amintesc de stilul lui William S. Burroughs. Dar nu renuntati: epifanii si splendori strabat aceasta lucrare delirant de ambitioasa.” (“Books of the Year 2013: Fiction in Translation”, The Independent)

“Orbitor are structura unei autobiografii, dar este in aceeasi masura o meditatie despre limitele memoriei si un studiu fantasmagoric despre soarta oamenilor si a locurilor uitate. Este o entitate puternica, frumoasa si cateodata tulburatoare.” (The Brooklyn Paper)

Comunicat Editura Humanitas

Vezi aici cartile scrise de Mircea Cartarescu

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

"O poza din Oz" - Expozitie Internationala de Fotografie

Next Article

Idei de cadouri "wow": serii de autor cu reduceri de pana la 40%

Related Posts

Total
0
Share