fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Unicul supravieţuitor, de Dean Koontz

O femeie – Rose – este urmărită de o companie – „Teknologik”. De ce? Pentru că i-a promis unui om care şi-a pierdut familia într-un accident aviatic că-i va spune tot adevărul, întrucât a supravieţuit. Bărbatul, Joe Carpenter, este iniţial bulversat – nu fuseseră supravieţuitori ai acelei tragedii, din câte ştia el la un an după nenorocire. Şi totuşi…

unicul supravietuitor

Joe începe să caute răspunsuri şi descoperă că unii ar vrea să-l împiedice şi de-ar fi să-l ucidă. Sinuciderile se ţin lanţ în familiile victimelor şi pentru o vreme omul crede că Rose îi împinge pe toţi aceştia la gestul fără întoarcere. În scenă intră o fată hibrid care are înfăţişarea fiicei lui Joe, numită CCY 21-21, pe care tatăl disperat o descoperă urmărind-o pe Rose. Reiese că femeia ţinuse „fata” ascunsă până când puterile vindecătoare ale acesteia au ajuns la maturitate. Tot urmărind piste, Joe descoperă că accidentul aviatic fusese o încercare de a o ucide pe Rose pentru că furase CCY 21-21…

Unicul supravieţuitor, thrillerul pe care l-a imaginat Koontz şochează ca un contact cu curentul electric. În primul rând este redat cu mult dramatism faptul că Joe este „un mort în viaţă” şi după un an de la dispariţia soţiei şi copiilor săi în accident. Apoi complotul se derulează într-un ritm ameţitor, din surpriză în surpriză: Rose este o geneticiană care a supravieţuit accidentului, o adevărată cabală industrial-militară se devoalează în faţa ochilor cititorului care ajunge să creadă că marile guverne le ascund oamenilor secrete teribile şi că ar face orice pentru a le proteja, întrucât au înghiţit sume colosale, iar cei care vor să dezvăluie adevărul sunt în pericol de moarte.

Nu este o idee nouă, dar suspansul în care ne ţine Unicul supravieţuitor a făcut din această carte un bestseller. Este ştiinţa ceva rău? Nu. Nici măcar atunci când pune în lumea reală experimente cu potenţial letal sau care înglobează atâtea interese majore încât pot face victime colaterale cu sutele, cu miile, cu zecile de mii? Merită o păpuşă sau un robot distrugerea atâtor vieţi irepetabile?

Cartea Unicul supravieţuitor, de Dean Koontz se gaseste cu reducere la eMAG / Elefant / Libris.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares
1 comment

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

40% reducere la toate titlurile RAO + transport gratuit. Doar azi, 5 noiembrie 2015

Next Article

S-a incheiat cea de-a saptea editie a campaniei „Te asteptăm in librarie”!

Related Posts

Total
0
Share