fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Unul împotriva tuturor (recenzie la romanul „Personal”, de Lee Child)

Cineva a tras un foc de armă. Spre preşedinteele Franţei. În Paris. Cu o armă cu lunetă. Cine a fost? De ce? Va afla Jack Reacher. Luând la bătaie nişte inşi. Apoi împuşcându-i.

Cea de-a 19-a carte care îl are ca personaj central pe Jack Reacher este tot despre personajul singuratic, rebel, care trăieşte „sub radar”, nu are card de credit, nici telefon şi îşi schimbă garderoba la fiecare trei zile, ca un aristocrat. Nu poartă nimic în afară de o periuţă de dinţi. Este amuzant, irezistibil pentru femei, „un fel de Sir Lancelot”, cum şi l-a denumit chiar creatorul lui. Dar este şi taciturn şi aplecat spre a cerceta infracţiuni. Eroul este un fost militar şi de această dată totul este „Personal”.

  • personalCarte publicata in 2015 la Editura Trei
  • Data aparitiei: Aprilie 2015
  • Colectia Fiction Connection
  • Traducator: Constantin Dumitru-Palcus
  • Tip coperta: Brosata
  • Format: 130×200
  • Numar pagini: 464
  • ISBN: 978-606-719-322-0
  • Cumpara cartea cu reducere

Unul dintre suspecţii tentativei de asasinat, Kott, îl cunoaşte pe Reacher, care îl aruncase cândva după gratii pentru că îi ucisese un coleg. „Toţi oamenii au un buton de oprire, dar al lui Kott nu s-a închis niciodaă de tot”, îşi aminteşte Reacher, făcând legătura şi cu faptul că Kott ete un foarte bun ţintaş.

Preşedintele francez va fi din nou, curând, într-o poziţie vulnerabilă, la întâlnirea G8 de la Londra.

Este vremea ca Reacher să facă echipă cu CIA, întruchipată de o tânără agentă. Împreună merg la Paris şi se întâlnesc cu un agent rus. Apoi se deplasează la Londra pentru o întrevedere cu un galez numit Bennett, agent MI6 sau SAS. Sau amândouă…

În scenă apar găşti suspecte şi violente, care cer o cercetare atentă în context. Într-o luptă, rezultatul poate fi imprevizibil. Aşa că „jocul este câştigat de cel care gândeşte cel mai rapid”. Şi acela este Jack Reacher.

Child se dovedeşte din nou un specialist al montării unei scene violente şi al apăsării pe acceleraţia tensiunii în lupta dintre bine şi rău, dintre serviciile băieţilor buni şi eminenţele cenuşii ale întunericului. De pildă, în Londra, eroul stă faţă în faţă cu un personaj literalmente gigantic, cu care, fireşte, va trebui să se bată. Este atât de mare (mult mai mare decât Tom Cruise în pielea lui Reacher) încât pare invincibil. Este esenţa duşmanului cu pectorali rezistenţi la împuşcare. La un moment dat, lupta chiar are loc. Reacher pare depăşit, dar în final îl surclasează pe agresorul uriaş prin inteligenţă, găsind o soluţie mereu nouă, aşa cum a făcut de 18 volume încoace.

Cartea o poti cumpara cu reducere de aici.

Lunetişti. Gangsteri. Uriaşi. Agenţi secreţi. Foşti militari cu vechi resentimente. Feluri diferite de a rupe oasele unor inşi. Femei puternice, care stârnesc interes (profesional… cât se poate de respectuos…). Orăşele mici, citadele mari, arme de foc şi pumni în plină figură. Arsenalul John Reacher este gata de acţiune. Pe când filmul?…

Vezi aici toate articolele scrise de Roxana. Ai ce citi!

Roxana Ichim

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares
1 comment

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Mari reduceri la jucariile Lego + un elicopter CADOU

Next Article

Cele mai bine vandute titluri Adenium la Bookfest 2015

Related Posts

Total
0
Share