fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

UZPR continuă seria Seratelor „Eminescu, jurnalistul”

serata eminescuEveniment de înaltă ținută, unicat în peisajul cultural bucureștean, seria de Serate „Eminescu, jurnalistul” continuă tradiția relevării Poetului Național din perspectiva dimensiunii ziaristice (și nu numai) a personalității sale. Sub egida Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, în cadrul elegant al Institutului Cultural Român din Aleea Alexandru, nr. 38, București, va avea loc, așadar, luni, 12 decembrie, la orele 16:00, o nouă ediție cu o simbolistică aparte a Seratelor care cuceresc un public tot mai numeros. Publicul iubitor de Eminescu și de cultură națională este invitat să asiste la un program de excepție, care debutează cu momentul „Comicul eminescian – un umor fără umoare”, susținut de dr. Corina Popescu, urmat de „De la Eminescu cetire…”, realizat de jurnalistul Miron Manega, apoi de „Eminescu, simbol al unității naționale”, prin care conf. dr. Corneliu Zeană va puncta din nou perspectiva patriotică a operei eminesciene.

Dubla semnificație a lunii decembrie, cea a celebrării Zilei Naționale și alaiul de tradiții și obiceiuri de sfârșit de an va fi punctată de momentul artistic realizat de Elena Armenescu, sub titlul „Tradiții, obiceiuri, datini la români”, întreaga manifestare fiind completată armonios de corul „SYMBOL”, al Patriarhiei Române, care va încânta audiența cu repertoriul său emoționant.

Seratele „Eminescu, jurnalistul” încheie, cu această ultimă ediție din 2016, un an fructuos, în care UZPR a reliefat neîntrerupt anvergura unei personalități de primă mărime a culturii românești pentru care presa a fost o tribună de exprimare citată și studiată și azi.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Animale colorate

Dvd-ul Animale colorate cu Gasca Zurli cu Gazeta Sporturilor

Next Article
Micul print

Micul print in lectura Oanei Pellea, un audiobook de ascultat de sarbatori

Related Posts

Total
0
Share