fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Lansare de carte: Versuri din manuscrise de Mihai Eminescu

Humanitas ne asteapta la Libraria Humanitas de la Cismigiu joi, 10 martie, ora 19, la lansarea editiei de colectie Versuri din manuscrise de Mihai Eminescu. La eveniment vor vorbi Ioana Parvulescu, Dan C. Mihailescu si coordonatorii volumului, Ioana Bot si Catalin Cioaba.

Accesul se face pe baza unei rezervari la numarul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, in limita celor 100 de locuri disponibile, pana la data de 10 martie, ora 18.30.

Cartea Versuri din manuscrise de Mihai Eminescu poate fi cumparata si online de la Libris sau Elefant.

versuri din manuscrise

Multe, foarte multe dintre versurile eminesciene postume ne-au ramas pana acum necunoscute. Si asta fiindca, pentru editori, efortul urias de a pune in ordine complexitatea neobisnuita a manuscriselor lui Eminescu a fost mereu dublat de greutatea de a decide intre ceea ce este provizoriu si definitiv. Dar provizoriul, la Eminescu, isi are desavarsirea sa, uneori la fel de exemplara ca a formei definitive. A venit vremea, poate, sa ne dam seama de acest lucru si sa descoperim ceea trebuia odata si o data descoperit: o alta fata a poetului Eminescu, un “sunet secund” al creatiei sale poetice, ce se face auzit, in chip indubitabil, in versurile lasate pana acum “in penumbra” tiparului.

Volumul de fata aduna multe dintre acele “crampeie inchegate”, cum le numea Perpessicius, pe care acesta doar le-a transcris si tiparit in marunta litera a aparatului critic din editia de Opere, dar pe care le-a “uitat” totusi acolo. Readunate cu grija si puse impreuna, ele isi regasesc ceva din rostul lor initial: acela de a fi poezie.

Comunicat Editura Humanitas

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
clubul putregaiurilor

Clubul putregaiurilor, de Jonathan Coe

Next Article
frumoasele straine

"Frumoasele straine" de Mircea Cartarescu, acum si in limba germana

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share