fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Viața cu sora mea Madonna, de Christopher Ciccone, Wendy Leigh

Viața cu sora mea Madonna„Fratele ei știe mai bine ca oricine ce se ascunde înapoia fiecărui chip strălucitor pe care Madonna și l-a construit cu trudă. Și nu se sfiește deloc s-o spună”, anunță coperta IV a cărții Viața cu sora mea Madonna, titlu care poate veni excelent în completarea declarațiilor cutremurătoare despre calvarul ascensiunii pe care însăși regina muzicii pop le-a făcut recent. „Scriu această carte în parte pentru a răspunde la eterna întrebare: ce înseamnă să fii frate cu Madonna?”, mărturisește naratorul și este evident că acest interes nu ar fi fost atât de pronunțat dacă Christopher nu ar fi fost, e lângă rudă apropiată, și „băiatul la toate” al celebrei artiste – dansator, coregraf, stilist, director de turneu, designer de interioare, confident.

În mod paradoxal poate, dat fiind locul în primul rând al lui Christopher la spectacolul vieții surorii sale faimoase, povestitorul nu se oprește prea mult asupra realizărilor profesionale ale Madonnei, ceea ce poate ar fi făcut din această carte una de referință pentru industria show-biz-ului, ci mai degrabă se concentrează asupra detaliilor picante și mult mai nesemnificative, cum ar fi disprețul artistei pentru Regatul Unit sau adoptarea lui David din Malawi ca urmare a „competiției cu Angelina Jolie”. În aceste coordonate se încadrează și scenele în care Madonna este descrisă ca un monstru care îl abuzează pe fratele ce nu îndrăznește să mărturisească prietenilor că „adună lenjerie intimă asudată de pe podea”, folosește mormântul mamei ca „locație pentru un clip”, îl plătește cu o leafă de mizerie și îi taie craca de fiecare dată când încearcă să fie „o persoană creativă”. Dând la o parte foile care sună a văicăreală post-factum, Christopher se mai dovedește în plus și o persoană foarte preocupată de ceea ce gândește sora de talie mondială despre relația lor. Sosirea lui Guy Ritchie în viața cântăreței este percepută ca un dezastru pentru legătura frate-soră, deși aceasta nu fusese grozavă nici până atunci…

Tonul se „îngroașă” tot mai mult, cu mereu alte și alte dovezi din intimidate despre zgârcenia artistei, mania controlului, obsesia de a fi în centrul atenției, răutatea, capriciile și tendințele ei autoritariste. Ca urmare, concluzia lecturii poate părea simplă: Christopher Ciccone mărturisește public, în Viața cu sora mea Madonna, faptul puțin măgulitor că a fost un exploatat ale cărui frustrări acumulate au dus la relevarea publică a adevărului omului Louise Ciccone din spatele starului Madonna. În condițiile în care lumea „nu o ia acasă”, ci doar îi cumpără muzica, volumul poate fi considerat un câștig pentru amatorii de picanterii despre vedete… și cam atât.

Interesant de menționat este faptul că un Christopher ușurat poate declara astăzi: „În ce mă privește, suntem bine. Ținem legătura, deși nu am mai văzut-o de foarte mult timp. Ne-am întors la a fi frate și soră. Nu mai lucrez pentru ea și este mai bine așa”.

Cartea Viața cu sora mea Madonna, de Christopher Ciccone, Wendy Leigh poate fi cumpărată cu reducere de la Elefant sau Libris.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
vecinul perfect

Carti cu Libertatea : "Vecinul perfect" de Nora Roberts

Next Article
cadouri

Cărți ieftine și zeci de idei de cadouri până la 100 lei

Related Posts

Total
0
Share