fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Zilele Culturii Luxemburgheze la Sibiu

zilele-culturii-luxemburgheze-la-sibiuTeatrul Naţional „Radu Stanca“ Sibiu prezintă vineri, 15 martie, ora 19:00, spectacolul „Monoclu“, în regia lui Stéphane Ghislain Roussel. Evenimentul are loc în cadrul Zilelor Culturii Luxemburgheze, organizate în acest an la Sibiu.

Spectacolul „Monoclu, un portret al S. von Harden“ este o montarea originală ce are ca inspiraţie portretul jurnalistei Sylvia von Harden realizat de Otto Dix (1891 – 1969), unul dintre cei mai importanţi artişti plastici germani ai secolului XX. Acest portret se află acum în colecţia Centrului Pompidou şi marchează, prin tehnica de observare detaşată şi androgină a lui Dix, prezenţa femeii moderne, cu trăsături băieţeşti, un monoclu şi ţigaretă ce arde mocnit. Scenariul ce stă la baza acestui spectacol se inspiră din fapte reale şi invită publicul să descopere printr-o serie de monoloage extravagante viaţa fascinantă a jurnalistei.

Folosindu-se de efectul traducerii cu supratitrare din germană în limba franceză pe un ecran suspendat, spectacolul jonglează între o nouă estetică a teatrului, picturii în ulei şi tableaux vivants (reprezentarea unei scene, picturi sau sculpturi cu ajutorul unor actori, obiecte sau costume). Acţiunea prezentată pe scenă evocă tensiunea ce a marcat perioada de dinaintea prăbuşirii celui de-al Treilea Reich şi se remarcă prin virtuozitatea jocului prin care actorul Luc Schiltz pătrunde în mintea unei figuri iconice a anilor ’20, dar şi prin modul în care evocă Berlinul interbelic şi spiritul operei lui Otto Dix.

Zilele Culturii Luxemburgheze se organizează la Sibiu pentru a continua ideea anului 2007, când Sibiul şi Luxemburgul au împărţit titlul de Capitală Culturală Europeană. Programul de evenimente va debuta miercuri, 13 martie, ora 16:30, cu un vernisaj şi o lectură publică de Steve Carier ce va avea loc la Casa Luxemburg. Evenimentul va fi urmat de un bufet şi o prezentare de vinuri, iar seara, de la ora 19:00, publicul este invitat la premiera spectacolului „Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte“ în regia lui Gavriil Pinte, o producţie a Secţiei Germane a Teatrului Naţional din Sibiu.

Programul va continua joi, 14 martie, ora 20:00, cu un program muzical „Koncert Sophisticated Crossover – Sascha Ley & Natascha Gehl“ ce va avea loc la Casa Luxemburg. Programul de evenimente se va încheia vineri, 15 martie, cu reprezentaţia spectacolului „Monoclu, un portret al S. von Harden“.


bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

NexT 2013 - editie… speciala

Next Article

Concert "Dinu Lipatti"

Related Posts

Total
0
Share