fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ziua kamishibai la București

Sâmbătă, 26 octombrie, ora 10.30, la Biblioteca Metropolitană din București, Sediul Central “Mihail Sadoveanu”, puteți lua parte la un eveniment în premieră în România: Ziua kamishibai la București.

kamishibai_afisAsociaţia De dragul artei aduce în fața publicului rezultatele proiectului de educație non-formală, Kamishibai – la poveşti să spunem “HAI!”, lansat în școlile din București și Mogoșoaia, proiect care are drept scop propunerea adoptării de către sistemul de învățământ clasic a unei metode de educație non-formală foarte atractivă și formativă pentru elevi.

Astfel, publicul format din copii, părinți și cadre didactice va asista la prezentarea celor șase povești originale create și ilustrate de elevii de 6-10 ani cu sprijinul profesionist al Iuliei Iordan, pentru conceperea poveștilor și a Ramonei Guran, artist plastic, pentru realizarea ilustrațiilor. Poveștile vor fi făcute cunoscute publicului în lectura actriței Adriana Moca și în acompaniamentul muzicianului Mihai Balabaș. Va fi, așadar, un eveniment emoționant în care creațiile copiilor se vor transforma în spectacol de kamishibai autentic!

Metoda Kamishibai sau “teatrul japonez de hârtie” este forma de a spune povești copiilor, în care povestitorul se folosește de un set de ilustrații care sunt introduse și derulate într-o scenă mică de lemn. Originară din Japonia secolului al XII-lea, aceasta a fost reluată recent în instituțiile de educație formală și non-formală din Europa. Luna trecută, metoda a fost adusă în țara noastră de către Asociația De dragul artei, sub finanțarea Administrației Fondului Cultural Național, în școlile din București și din împrejurimi (Școala Gimnazială “Vasile Alecsandri”, Liceul Teoretic “Alexandru Vlahuță”, Școala cu clasele I-VIII din Mogoșoaia).

Kamishibai_De_dragul_artei_1 Kamishibai_De_dragul_artei_2 Kamishibai_De_dragul_artei_3 Kamishibai_De_dragul_artei_4 Kamishibai_De_dragul_artei_5

Proiectul Kamishibai – la poveşti să spunem “HAI!” a constat în realizarea unor sesiuni de kamishibai de către cei mici, proces care a presupus crearea poveștilor și realizarea ilustrațiilor de către o clasă de copii, sub îndrumarea unor membri ai Asociației. Datorită adaptabilității metodologiei la orice temă, aceasta dezvoltă abilități dintre cele mai diverse: capacitatea de a povesti, empatia, organizarea, lucrul în echipă etc. Micii creatori au fost stimulați emoțional și intelectual să asculte activ, să participe la dialog într-un grup, să povestească, să ilustreze imagini prin diverse tehnici.

Pentru mai multe detalii despre metoda kamishibai, urmăriți acest link.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Cea mai îndrăgită carte a anului, votată de liceeni

Next Article

Ochiul fotografului. Compozitie şi design pentru cele mai bune fotografii

Related Posts

Total
0
Share