fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Ialta: Pretul pacii, de Serhii Plohii – carte la chioșc

Ialta: Pretul pacii

De astăzi, 3 iunie, veți putea achiziționa de la punctele de difuzare a presei din țară un nou volum din colecția #Kronika: „Ialta: Pretul pacii” de Serhii Plohii, disponibil la doar 29,90 lei.

Având la bază cercetări de arhivă fără precedent, volumul oferă o nouă istorie a celor opt zile din februarie 1945 în care Franklin Delano Roosevelt, Winston Churchill și Iosif Stalin au hotărât viitorul lumii.

Despre Ialta: Pretul pacii

Imaginează-ți că ai putea trage cu urechea la discuțiile din timpul unui dineu cu trei dintre cele mai fascinante figuri istorice ale tuturor timpurilor.

În această carte de referință, istoricul Serhii Plohii ne transportă în aceeași încăpere cu Churchill, Stalin și Roosevelt, în timpul întâlnirii acestora din momentele de cotitură ale războiului pentru a stabili termenii încheierii păcii.

Cu toate acestea, când cerneala nu se uscase încă, unii au început acuzele. Conservatorii cărora le repugna programul New Deal al lui Roosevelt l-au acuzat că nu apărase interesele americane. Era prea bolnav? Cedase prea mult în schimbul promisiunii lui Stalin de a intra în războiul împotriva Japoniei?

S-ar fi putut descurca mai bine în Europa de Est? Atât stânga, cât și dreapta aveau să dea vina pe Ialta pentru începerea Războiului Rece.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Secretele Istoriei

Colecția Secretele Istoriei de la Gazeta Sporturilor - la chioșc

Next Article
pachete de cărți Nemira

20% reducere suplimentară la pachete de cărți Nemira

Related Posts

Total
0
Share