În luna septembrie, editura LIBREX aduce în atenția cititorilor o serie de cărți cu subiecte palpitante, incitante, din istoria lumii.
Cărțile vor fi lansate începând cu 7 septembrie, în fiecare miercuri și vor fi disponibile la chioșcurile de presă și pe librex.ro.
- 7 septembrie: Legendele Olimpului – Zeii, de Gheorghe Popa Lisseanu, 320 pag, preț carte cu ziarul Jurnalul 39.90 lei
- 14 septembrie: Istoria Francmasoneriei, de Albert G. Mackey, 384 pag, preț carte cu ziarul Jurnalul 39.90 lei
- 21 septembrie: Doctrina secretă a templierilor, de Jules Loiseleur, 256 pag, preț carte cu ziarul Jurnalul 34.90 lei
- 28 septembrie: Profetul, de Kahlil Gibran, 160 pag, preț carte cu ziarul Jurnalul 29.90 lei
CELE MAI FASCINANTE LEGENDE ALE LUMII. Poveștile mitologiei grecești sunt unele dintre cele mai faimoase din lume. Relațiile și disputele dintre zei au fost atribuite miturilor de creație și poveștilor de origine, iar influența pe care aceștia o aveau asupra muritorilor a contribuit la formarea și crearea unora dintre cele mai influente opere literare ale Greciei antice, poveștile despre ei fiind spuse și astăzi. În timp ce panteonul grec de zeități era imens, câțiva zei și zeițe dominau miturile și cultul, ordinea prezentării divinităților în care fiind impusă de importanța fiecărui personaj în parte: Zeus, Hera, Poseidon, Hades, Demeter, Phoebus, Artemis, Hephaestos, Hestia, Atena, Ares, Aphrodita, Hermes, Dionysos. Cartea Legendele Olimpului – Zeii, deschide o fereastră către lumea antică și influența sa durabilă, fascinând cititorii cu poveștile și relațiile zeilor și muritorilor
În studiul Francmasoneriei, există două tipuri de afirmații care sunt prezentate minții cercetătorului curios, care uneori sunt concurente, dar mult mai des conflictuale în caracterul lor. Este vorba despre cele istorice și cele tradiționale, fiecare dintre ele aparținând francmasoneriei așa cum ne putem gândi la ea sub un alt aspect.
Afirmația istorică se referă la instituție, așa cum o privim din punct de vedere exoteric sau public; cea tradițională se referă doar la caracterul său ezoteric sau secret. Împrumutând limbajul tehnic al arheologiei, aș spune că istoria masoneriei poate fi împărțită în două perioade – preistorică și istorică. Prima este tradițională, cea de-a doua documentară. Fiecare dintre aceste diviziuni trebuie să fie clar definită în orice investigație istorică.
Mai există o diviziune, în istorie ezoterică și exoterică. Prima ține exclusiv de arcanele Ordinului și nu poate, așa cum am spus, să facă obiectul unei investigații istorice. Cea de-a doua intră în sfera studiului istoric și este supusă tuturor legilor criticii istorice
Au aplicat templierii o doctrină secretă, de opoziție față de cea a bisericii? A fost aceasta o doctrină generală a Ordinului lor? Care au fost dogmele, sursele, legăturile sale cu marile erezii ale secolului al treisprezecelea? Au adorat ei un idol-simbol al răului? Constituia ea un pericol social destul de amenințător pentru ajustifica măsurile prin care Biserica și Regalitatea au reușit să distrugă Ordinul Templului? Au aflat ei vreun anume secret în Țara Sfântă care le-a facilitat evoluția fulminantă într- un termen atât de scurt? Procesul la care au fost supuși și care a dus la dispariția ordinului a fost făcut pe baza unor acuzații reale sau pe baza unora inventate? Aceste întrebări le-au dat multă vreme bătăide cap istoricilor.
Doctrina Secretă a Templierilor încearcă să răspundă la o parte dintre aceste întrebări. Autorul, Jules Loiseleur (numit Cavaler al Legiunii de Onoare Franceze la 10 mai 1868) a deținut și funcția de administrator al Bibliotecii din Orleans, ceea ce i-a facilitat accesul la unele cărți foarte rare și manuscrise pe baza cărora și-a construit laborioasa creație literară.
Profetul este una dintre cele mai iubite cărți clasice, cuprinzând 26 de eseuri poetice filosofice, spirituale și inspiraționale, în proză, scrise în limba engleză de poetul și scriitorul libanezo-american Kahlil Gibran, fiind și cea mai cunoscută lucrare a autorului. Profetul a fost tradusă în peste 100 de limbi diferite, ceea ce o face una dintre cele mai traduse cărți din istorie, precum și una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile. Profetul Al Mustafa a trăit în orașul Orphalese timp de 12 ani și este pe cale să se îmbarce pe o navă care îl va duce acasă. El este oprit de un grup de oameni, cu care discută subiecte precum viața și condiția umană. Cartea este împărțită în capitole care tratează dragostea, căsătoria, copiii, dăruirea, mâncarea și băutura, munca, bucuria și tristețea, casele, hainele, cumpărarea și vânzarea, crima și pedeapsa, legile, libertatea, rațiunea și pasiunea, durerea, cunoașterea de sine, învățătura, prietenia, discuțiile, timpul, binele și răul, rugăciunea, plăcerea, frumusețea, religia și moartea.
Parteneri media: Jurnalul, Antena 3 și Gold FM
Comunicat Librex