fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Am o mică problemă, a spus ursul – Heinz Janisch, Silke Leffler (Editura Signatura, 2021)

Am o mică problemă a spus ursul

Cartea Am o mică problemă, a spus ursul, scrisă de Heinz Janisch și ilustrată de Silke Leffler, ne ghidează astfel încât să aflăm răspunsul la următoarea întrebare: suntem cu adevărat dispuși să ne ascultăm aproapele? Asta în condițiile în care, zi de zi, ne zbatem să ne facem auzit mesajul…

Vezi preț cu reducere

Despre cartea Am o mică problemă, a spus ursul

Deși se confruntă cu o situație fără importanță prea mare, ursul consideră că are nevoie de o soluție și pleacă în căutarea ei.

Inventatorul îi oferă două aripi, croitorul îi dăruiește o eșarfă, vânzătorul ambulant îi atârnă la gât un lanț cu talisman norocos, iar femeia care stătea în fața magazinului îi aduce un borcan cu miere aerată.

Toți se oferă să îi dea soluția salvatoare dar, ce ironie,înainte ca ursul să apuce să își exprime of-ul, problema lui ajungând astfel pe tărâmul ridicolului.

Toate personajele pe care le întâlnește arată cât de lipsite de empatie sunt, oferind soluții pentru ceva ce nu cunoșteau și nu aveau răbdare să asculte și îl fac pe urs să-și însușească falsele soluții primite.

Singura care îl ascultă cu atenție și răbdare este o muscă. Aceasta află că ursului îi era frică de întuneric și hotărăște să îl însoțească, așezându-se pe umărul lui. Încordarea și spaima ursului scad pe măsură ce musca îl lasă să se confeseze și îl ascultă într-un mod activ, așa cum nimeni nu o mai făcuse înaintea ei.

Oare suntem și noi, la rândul nostru, dispuși să ascultăm mai mult decât să vorbim? Sau suntem asemeni inventatorului, croitorului,vânzătorului ambulant și ne grăbim să găsim soluții la situații pe care nu le cunoaștem cu adevărat?

Cartea Am o mică problemă, a spus ursul a apărut la Editura Signatura și poate fi comandată de la eMAG sau Cărturești.

Silvia Filip
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
concurs

Concurs: Câștigă un voucher de 200 de lei pentru cărțile preferate

Next Article
Legea vieții

Legea vieții, de Jack London (Editura Andreas, 2021)

Related Posts

Total
0
Share