fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Pregătirile de Crăciun cu cei mici

Crăciun

Cel mai important lucru pentru un părinte ar trebui să fie fericirea copilului său. Asta înseamnă că alegerea activităților pe care alege să le desfășoare cu el să fie plăcute pentru el și să-i stimuleze creșterea și îmbunătățirea abilităților de comunicare, dezvoltând în același timp un set de skill-uri noi.

Ce activități să faci cu cel mic?

O idee foarte bună este să citim cu cei mici, să alegem cele mai frumoase și mai atractive cărți potrivite vârstei lor și să ne ocupăm cel puțin jumătate de oră în fiecare seară înainte de culcare să citim cu ei. Cel mai bine este să mergem cu ei la librărie și să îi lăsăm pe ei să aleagă, așa știm sigur că sunt entuziasmați ca în fiecare seară să mai parcurgă puțin din poveste. Aceasta este o activitate care poate fi întreținută pe tot parcursul anului, nu numai de Crăciun.

Celor mici le place să simtă că sunt și ei de ajutor și contribuie cu ceva, de aceea îi putem lăsa să decoreze casa alături de noi. Și mai bine, îi putem lăsa pe ei să facă câteva decorațiuni. Procesul de creare le dezoltă celor mici imaginația și unii din ei pot descoperi că sunt talentați. Așa că, lasă-i să picteze, coloreze sau să decupeze. Decorațiunile împodobesc casa și aduc o stare de bine pentru că la finalul zilei, când vii obosit, inima ta se va umple de bucurie când vei vedea lumânările gata să fie aprinse!

În tradiția românească, mâncarea este foarte importantă. Există un meniu fix de la care puțini se abat. O poți face chiar tu! Copiilor le place să încerce lucruri noi și acum poți să îi implici în această activitate ce le va fi de folos pe viitor. Este bine să înțelegem că, deși ei nu pot face lucrurile pe care le facem noi, și ei pot încerca, iar încercarea duce spre reușite. În plus, întotdeauna amintitrea că au gătit ceva împreună cu părinții lor va rămâne în memoria lor și mâncarea respectivă va avea un un loc important în inima lor.

Și totuși, Crăciunul nu este despre brazi, mâncare și cadouri, este despre bunătate și un prilej să stăm mai mult cu cei dragi. Este un timp pe care trebuie să îl valorificăm oricât de limitat ar fi și să profităm de perioada cea mai frumoasă din an alături de familie. Activitățile pe care le facem împreună sunt atât de importante pentru copii și cei dragi, astfel că vor rămâne niște amintiri frumoase și pe aste ani.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Black Friday Litera

Black Friday Litera: reduceri de până la 90%, cadouri și premii garantate!

Next Article
Regele Ferdinand cel Loial

<strong>Lansare de carte: Regele Ferdinand cel Loial. Din amintirile contemporanilor săi</strong>

Related Posts

Total
0
Share