fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Tot ce trebuie să pregătești pentru întoarcerea celor mici la școală

rechizite

Copiii sunt mai mult sau mai puțin bucuroși de începerea școlii, iar noi putem să le venim în sprijin oferindu-le rechizite cât mai practice, care să le facă zilele petrecute la școală mai plăcute și mai ușoare. Pe lângă acest lucru, chiar dacă a început școala nu înseamnă că cei mici nu ar trebui să mai citească de plăcere și să se concentreze doar pe programa școlară. Diversitatea este unul dintre cele mai importante lucruri și prin acest lucru aceștia învață ce îi atrage și ce nu, creându-și un simț al identității puternic și original.

Cum să îți pregătești copilul pentru începerea școlii?

Dacă este primul an la școală pentru cei mici, aceștia au nevoie de mai mult ajutor de la noi. Trebuie să le explicăm cum se vor desfășura lucrurile în incinta școlii și ar trebui să purtăm de multe ori dialoguri cu ei pentru a comunica eventuale probleme.

Socializarea și sentimentul de apartenență fac din școală să devină un loc în care copiii să se simtă bine și să dorească să se întoarcă în fiecare zi cu plăcere. Cu cât suntem mai deschiși și îi ascultăm cu răbdare, cu atât copiii vor vizualiza părintele ca pe o persoană de încredere căreia îi pot destăinui secretele.

Rechizitele intră în categoria must have pentru orice copil, iar o agendă se poate încadra aici. Agendele par a fi doar pentru adulți, dar devin un instrument indispensabil. O agendă îi învață pe copii cum să fie organizați, cum să își aștearnă gândurile pe hârtie și chiar să se descarce emoțional în zilele în care simt nevoia să se destăinuie cuiva, dar fără să primească vreun răspuns. La Antic ExLibris am găsit agende cu diferite modele, atractive pentru cei mici (dar și pentru adulți), de care orice copil s-ar bucura și i-ar îndemna să le folosească cu plăcere.

Ce activități faci cu cel mic după școală?

După școală, există o perioadă în care copiii se ocupă de teme, apoi mănâncă și din timpul acela rămas pentru joacă trebuie să existe activități menite să construiască hobby-uri de lungă durată și construstive.

Îi putem sprijini pe cei mici ascultând cu ei muzică, uitându-ne cu ei la filme, pictând alături de ei sau citind. Cititul e o activitate văzută cu spaimă deoarece este asociată cu școala, dar nu ar trebui să fie așa. Literatura ar trebui să fie asociată cu o escapadă în alte lumi ficționale, în lumi în care totul e posibil. Nu există copii cărora să nu le placă să citească, există doar copii care nu au găsit cărțile potrivite pentru ei, dar sunt șanse foarte mari să le găsească la Antic ExLibris, unde există o secțiune extinsă de literatură pentru copii.

De asemenea, pentru copiii interesați de istorie sau geografie, sunt o mulțime de jocuri interesante atât online, cât și în librării, dacă nu vrei ca cel mic să petreacă timpul în fața calculatorului.

Începerea școlii este un moment important din viața unui copil, tocmai de aceea pe lângă toate materialele necesare, acesta are nevoie și de susținerea și încurajarea părinților.

Articol sponsorizat

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Noaptea lungă a Reducerilor Litera

Noaptea lungă a Reducerilor Litera - cărți cu până la 75% reducere

Next Article
Perestroika la Paris

Lansare de carte: Perestroika la Paris, de Jane Smiley

Related Posts

Total
0
Share