fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Autoarea britanică de bestselleruri pentru copii, Amber Lee Dodd, lansează în România volumul Fulgerele m-au gonit acasă

Fulgerele m-au gonit acasă

Sâmbătă, 16 noiembrie, ora 18.30, în Mansarda Copiilor din Cărturești Verona, autoarea britanică Amber Lee Dodd va susține o lectură publică interactivă din volumul Fulgerele m-au gonit acasă, apărut la Editura Carusel (www.caruselbooks.ro).

Evenimentul de lansare a cărții Fulgerele m-au gonit acasa este gândit special pentru copii și favorizează interactivitatea.

Lectura lui Amber din volumul Fulgerele m-au gonit acasă va fi presărată cu provocări creative și activități distractive. Promitem tuturor participanților o experiență unică, în primul rând datorită personalității excentrice a lui Amber, care predă scrierea creativă, are centura albastră la kickboxing și a locuit pentru o vreme într-un castel din Scoția.

Din discuțiile cu Amber, copiii vor afla că visul ei este să pornească într-o aventură arctică sau să străbată deșertul arabic, precum exploratoarele din volumul Fulgerele m-au gonit acasă.

Fulgerele m-au gonit acasă, carte apărută la editura Carusel Books (www.caruselbooks.ro) spune povestea Ameliei Hester McLeod, care poartă numele a două exploratoare celebre – Amelia Earhart și Lady Hester Stanhope. Fata locuiește pe o insuliță aflată chiar sub Steaua Nordului. Are un tată apatic și tăcut, iar bunicul ei pare convins că ceva groaznic i se va întâmpla nepoatei.

Povestea fetei care se străduiește să se adapteze schimbărilor din familie, dar și de la școală, unde are probleme în a-și găsi cuvintele potrivite, pentru că suferă de dislexie, este înduioșătoare.

În ziua în care împlinește 11 ani, Amelia își pune o dorință secretă. O furtună magică se dezlănțuie și amenință toată insula, cu tot cu locuitorii ei. Din acel moment, Amelia începe să dispară și să apară brusc în diferite locuri de pe insulă, unde găsește obiecte-indiciu care au legătură cu familia ei și o ajută să dezlege misterul stâncii Dintele Șarpelui. Acesta este drumul ei inițiatic, pe care merge găsindu-și propria direcție.

Cartea este completată cu scurte biografii are exploratoarelor care o influențează pe eroină și care pot deveni modele pentru toți cititorii cărții.

Amber Lee Dodd

Amber Lee Dodd predă în Anglia scrierea creativă. Povestirile lui Amber au fost publicate în numeroase țări și difuzate la BBC Radio 4. Prima ei carte, We Are Giants, a fost nominalizată la zece premii literare, a câștigat premiul Calderdale Book of The Year și a fost inclusă pe lista scurtă pentru prestigiosul Branford Boase Award. Scrie și piese de teatru, care se joacă la teatrele Minerva, New Theatre Royal și Edinburgh Fringe din Scoția.

Volumul Fulgerele m-au gonit acasă, apărut la Editura Carusel Books (www.caruselbooks.ro), este prima carte a autoarei tradusă în limba română.

Evenimentul de lansare a cărții se adresează copiilor mai mari de 8 ani și este realizat de Editura Carusel (www.caruselbooks.ro), în parteneriat cu Asociația 7 ARTE, care pomovează lectura în rândul copiilor și adolescenților. Aici iti poti anunta participarea: https://www.facebook.com/events/571777460251472/

Referințe despre volumul „Fulgerele m-au gonit acasă”

• „Lightning Chase Me Home conține toate lucrurile mele preferate: furtuni, insule, mituri și povești despre familie. Amber Lee Dodd scrie cu sensibilitate și forță, scriitura ei având sclipirile fulgerelor.“ – Kiran Millwood Hargrave, autoarea bestsellerului Cerneală și stele

• „O aventură neobișnuită care îl ține pe cititor captiv în vraja ei de la prima până la ultima pagină. Sentimentul unui pericol iminent se face tot mai simțit în fundalul poveștii, în timp ce străfulgerări magice răzbat printre rânduri. Eroina, Amelia Hester McLeod, se luptă cu dislexia, cu o colegă agresivă, cu problemele cauzate de un bunic cu Alzheimer și un tată apatic și tăcut, toate astea în timp ce încearcă să dezlege misterul stâncii Dintele Șarpelui.” – Booktrust

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
transport gratuit

Ofertă Libris: transport gratuit la orice comandă!

Next Article
Black friday

Black Friday - Cele mai bune oferte de azi

Related Posts

Total
0
Share