fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Bărbatul care n-a mai sunat, de Rosie Walsh

Bărbatul care n-a mai sunatÎn Bărbatul care n-a mai sunat, o femeie întâlnește un bărbat. De când lumea, această realitate răscolește, schimbă cursul istoriei, modifică existențe. Femeia petrece timp cu bărbatul care o atrage. Și atracția se adâncește dincolo de logica aparentă a vieții de fiecare zi. Iubirea, cap de pod al umanității, intră în fiecare casă a sufletului, de rege sau de muritor de rând.

Sarah Mackey îl cunoaște pe Eddie David cu totul întâmplător. Sunt doi oameni obișnuiți a căror poveste este suficient de neobișnuită încât să devină o carte și destul de comună ca să rezoneze cu oricare cititor. Cei doi petrec o săptămână incredibilă, cum ar spune americanii, de amor pasional, ascuns de lume, undeva într-o cabană. La sfârșitul intervalului, două lucruri par certe: s-au îndrăgostit și se vor mai vedea. Par suflete-pereche, doi norocoși care s-au găsit în tumultul unei lumi nebune, care nu prea mai permite astfel de miracole.

Dar Eddie dispare. Nu mai sună, nu mai răspunde la telefon. Uluită, frustrată, Sarah îl caută, chiar și pe Facebook, se plânge cunoscuților încontinuu că omul care o interesează și care i-a aprins existența lasă focul să se stingă. Undeva în fundal, o veche dramă personală creionează felul în care Sarah abordează ceea ce i se întâmplă în prezent. Și-a pierdut sora, tragic, în urmă cu aproape 20 de ani, și se pare că această nenorocire îi determină abordarea sentimentală. Câtă dragoste poate compensa un vid afectiv adiacent și cât din ceea ce am pierdut continuă să ne domine relațiile ulterioare, proiectând un viitor care fără acea pierdere ar fi putut arăta cu totul altfel? Cu ce preț învățăm să iertăm, să uităm și să mergem mai departe, jucând onest cu celelelte iubiri ulterioare?

Undeva pe parcursul unei lecturi care este mult mai mult decât inițialul „o fată întâlnește un băiat” se întâmplă ceva uimitor. Micile indicii lasă să se întrevadă ce s-a întâmplat, dar nimic nu pregătește cititorul pentru turnura poveștii, inexplicabilă în termeni raționali tot pe atât pe cât este viața însăși.

Bărbatul care n-a mai sunat poate fi narațiunea oricui. Nu întâmplător cartea este considerată un bestseller. Dar nu este un thriller. Nu cei care așteaptă evenimente exterioare captivante și zguduitoare vor avea o satisfacție citind această carte, ci toți cei care „defilează„ în prezentul propriu cu un trecut pe care nu l-au încheiat, căruia încă simt că îi datorează ceva. Există milioane de oameni care cred că iubesc fără să fundamenteze acest gând cu cea mai simplă formă de a împărtăși: adevărul despre ei înșiși. Densă și captivantă, povestea din Bărbatul care n-a mai sunat se încheie abia începând.

Romanul Bărbatul care n-a mai sunat, de Rosie Walsh se găsește cu reducere la Elefant, Libris sau Esteto.

Roxana Ichim Istudor
Total
48
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Humanitas

Weekend Humanitas - reduceri de până la 80% la toate cărțile!

Next Article
Dinseyland

Începi școala cu Libris și-n vacanță poate mergi la Disneyland 😊

Related Posts

Total
48
Share