fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Câinele din Baskervilles, de A.C. Doyle

„Nu este nimic mai incitant decât un caz în care totul pare să fie împotriva ta”. Recunoaşteţi stilul inegalabil al lui Sherlock Holmes, nu-i aşa?

cainele-din-baskerville

Apărută iniţial în serial în „The Strand Magazine”, între 1901 şi 1902, Câinele din Baskervilles este dacă nu cea mai iubită, cu siguranţă una dintre cele mai cunoscute din seria Sherlock Holmes. Bazată pe o veche legendă pe care i-o relatase autorului un prieten, cartea spune povestea unei familii marcate de un vechi şi îngrozitor blestem: cândva, un strămoş al familiei Baskervilles, Hugo, fusese pedepsit pentru păcatele lui trimiţându-i-se un câine din iad. Aceeaşi arătare pare responsabilă de uciderea lui Sir Charles Baskerville, descendent al nefericitului Hugo, al cărui unic păcat este că s-a întors la moşia familiei. Sherlock Holmes şi Dr. John Watson sunt chemaţi degrabă să investigheze misterioasele împrejurări în care şi-a pierdut viaţa onorabilul gentleman, dar dovezile „se lasă” greu.

Va fi nevoie de toată îndemânarea şi inteligenţa celor doi pentru a descâlci iţele poveştii. Este vinovatul o fiinţă umană cu un motiv cât se poate de real şi prozaic sau avem de-a face cu un monstru al infernului? Niciunul dintre personaje nu este deasupra oricărei bănuieli, nici chiar vechii servitori ai familiei, Barrymore şi soţia. Cu atât mai puţin Dr. Frankland, cu obsesia lui pentru procese, Selden, ucigaşul fugar, Dr. Stapleton, naturalistul aparent nevinovat, sora lui sau chiar Mortimer, om de ştiinţă şi prieten al familiei, care el însuşi îl chemase pe Holmes în ajutor.

Ca întotdeauna, Sherlock Holmes este inteligent, imprevizibil, un maestru al deducţiilor, personaj fascinant întru totul. Povestea este excelentă şi, chiar scrisă în stilul victorian, de un om educat şi cu limbaj elevat, tot reuşeşte să creeze cititorului momente de neastâmpăr, de nerăbdare, de anticipare febrilă. Misterul, pe alocuri chiar spaima sunt la loc de cinste într-o carte care a făcut istorie şi de care nu se satură de peste un secol generaţie după generaţie de cititori. „Lumea este plină de lucruri evidente pe care nimeni nu pare să le observe”…

Cumpara cartea Câinele din Baskervilles, de A.C. Doyle, cu reducere, de la eMAG / Elefant / Libris.

Roxana Ichim Istudor
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article

Carte CADOU: "Carrie" de Stephen King. Vezi cum o primesti!

Next Article

Excelenta promotie la cartile Editurii RAO: pana la 50% reducere + transport gratuit

Related Posts

Total
0
Share