fbpx
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!

Capcanele dietelor – 5 sfaturi-cheie de la Dr. Laura Ene

Capcanele dietelor

Ne putem bucura de deliciile de la mesele de sărbători fără vinovăție și fără frustrări? Dr. Laura Ene, medic primar în Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, autoarea cărții Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață? (Editura ALL, 2018), ne-a oferit soluții neașteptate. În urma întâlnirii de la Cărturești Verona cu Dr. Laura Ene, au rezultat câteva reguli prietenoase cu poftele specifice sărbătorilor de iarnă, dar și cu silueta. Sfatul doctorului este ca, în această perioadă de belșug alimentar, să ne propunem menținerea greutății actuale, nu scăderea în greutate.

Regula nr. 1: Nu întâmpina niciodată mesele festive cu stomacul gol!

Indiferent dacă ești gazdă sau invitat, apelează la acest truc. Evită să te înfometezi cu gândul la ospățul care te așteaptă, din cauză că foamea și pofta, într-o strânsă alianță, devin cei mai mari inamici ai siluetei tale. Începe-ți ziua cu un mic dejun normal și respectă-ți orele de masă din ziua respectivă, chiar dacă mănânci totuși mai puțin. Astfel, la petrecere îți va fi mult mai simplu să alegi cu grijă și calm alimentele.

Regula nr. 2: Mănâncă ce ți-ai pus în farfurie, în loc să ciugulești de pe masă!

Chiar dacă aparent ciugulitul pare o variantă mai puțin consistentă, de fapt nu vei reuși decât să te păcălești cu privire la cantitatea de mâncare consumată. Ia-ți o farfurie normală și pune-ți câte o bucățică din tot ceea ce îți face cu ochiul de pe masă. Mai pune-ți maxim o porție din ceea ce ți-a plăcut cel mai mult din preparatele pe care le-ai gustat.

Regula nr. 3: Savurează din plin fiecare gură de mâncare!

Amintește-ți să te bucuri de ceea ce mănânci și nu confunda mesele festive cu o cursă de umplut stomacul contracronometru. Ia bucăți cât mai mici de mâncare, mestecă bine fiecare îmbucătură, savurează, înghite și abia apoi ia următoarea înghițitură. Din când în când, mai lasă tacâmurile jos, apoi întoarce-te cu plăcere la ritualul mesei.

Regula nr. 4: Alege alimente tradiționale, specifice sărbătorilor de iarnă!

Cu alte cuvinte, aceasta este modalitatea prin care îți poți cheltui caloriile pe ceva deosebit, economisind atunci când vine vorba despre cartofi, orez, pâine, brânză. Alimentele pe care le consumi în mod obișnuit îți stau la dispoziție în oricare zi a anului, dar sarmalele, cozonacul, toba sau alte preparate tradiționale sunt alegerile potrivite pentru mesele de sărbătoare.

Regula nr. 5: Poartă haine ajustate pe linia corpului!

Renunță la varianta aparent confortabilă a hainelor largi purtate acasă sau în vizitele de sărbători. Îmbracă-te cu haine mai degrabă strâmte, dar confortabile, care să urmărească subtil silueta, și poartă o curea în talie, care să te atenționeze când exagerezi cu mâncarea. Renunță la obiceiul de a desface un nasture la blugi pentru a face loc unei cantități mai mari de mâncare.

Laura Ene are o experiență de peste 15 ani în domeniul diabetului și nutriției, timp în care a ajutat peste 10.000 de pacienți să învețe să mănânce sănătos, să-și schimbe stilul de viață, să slăbească și să se mențină. Convinsă că o stare bună de sănătate se desăvârșește la intersecția dintre minte, corp și spirit, a explorat și latura emoțională a meseriei sale. Astfel, studiile sale medicale sunt completate de cursuri și formări în domeniul psihologiei și al psihoterapiei, ceea ce îi conferă statutul de pionier în domeniul psiho-nutriției. Prima sa carte, Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață, reprezintă un cadou minunat pentru persoanele dragi preocupate de sănătate și nutriție și poate fi achiziționată de pe www.all.ro cu o super slăbire de preț de 50%. Acest ghid practic de bună purtare cu propriul corp și cu emoțiile tale te va ajuta nu numai să faci pace cu cântarul, ci şi să te eliberezi definitiv de foame și de frustrare. În plus, vei descoperi cum să îți satisfaci toate poftele, într-un mod inteligent și sănătos.

Laura Ene este co-fondatorul Academiei de Nutriție „Sănătate, Te Iubesc!” și medic expert în cadrul Clinicii de Nutriție Kilostop, ambele parteneri ai evenimentului pe care Editura ALL l-a organizat ca un preambul la sărbătorile de iarnă.

Cartea Capcanele dietelor. Dietă pe viață sau stil de viață? poate fi cumpărată cu reducere și de la Elefant.

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Fiica negustorului de mătase

Recenzie la cartea Fiica negustorului de mătase, de Dinah Jeffries

Next Article
emag

eMAG la 17 ani! Super extra-reduceri la sute de mii de produse

Related Posts
Bookfest 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Bookfest 2023

În perioada 24-28 mai, Editura Litera este prezentă la Salonul Internațional de Carte Bookfest 2023, desfășurat, ca în…

Total
0
Share