fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Care au fost aparițiile din 2019 cu cel mai mare succes de piață?

elefant

Irina Binder rămâne în topul autorilor români cu cel mai bine vândut titlu, clasamentul autorilor străini fiind condus de Alex Michaelides.

Volumele publicate în 2019, cu cea mai mare priză la publicul consumator de carte din România, conform clasamentului întocmit de elefant.ro, au fost Pacienta tăcută, scris de Alex Michaelides ce domină topul autorilor străini și Până la sfârșit, roman scris de Irina Binder care se menține astfel în fruntea clasamentului autorilor români.

În clasamentul celor mai bine vândute titluri scrise de autori străini, apărute în 2019, podiumul este completat de volumele La cinci pași de tine, scris de Rachael Lippincott, Mikki Daughtry și Tobias Iaconis și Fiica ceasornicarului, de Kate Morton. Bestsellerul internațional Serotonina, de Michel Houellebecq s-a situat pe locul al patrulea în vânzările anului 2019.

În clasamentul autorilor români cu apariții în 2019, podiumul este completat de Ioana Chicet-Macoveiciuc (alias Prințesa Urbană) cu volumul Semn că te am și Traian Berbeceanu cu Radiografia unei mârșăvii judiciare. Două dintre cele mai vândute volume destinate copiilor – Aventuri în țara Nevirtuților, de Alec Blenche și Țup și pădurea încremenită, de Alex Donovici – s-au situat în topul primelor 5 titluri publicate în 2019 de autori români.

“Deși suntem țara cu cel mai mic consum de carte din Europa, 2019 ne-a demonstrat că piața continuă să se dezmorțească și 2020 va fi un an de creștere. Remarcabilă a fost anul trecut evoluția titlurilor unui grup de autori români ce nu intră în categoria scriitorilor consacrați, dar care, prin iscusimea lor, au reușit să depășească multe recorduri de vânzări. Autori precum Alec Blenche, Alex și Cristina Donovici, Ioana Chicet-Macoveiciuc au demonstrat că adresarea directă, online, către publicul potrivit, este o strategie de marketing câștigătoare”, explică Adrian Dinu, COO la elefant.ro.

Comunicat prSTEPS

bogdan
Total
0
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Când prietenia m-a urmat acasă

Când prietenia m-a urmat acasă, de Paul Griffin

Next Article
Litera

20 cele mai așteptate cărți Litera ale acestui an

Related Posts
Gaudeamus 2023
Citește mai mult

Editura Litera la Gaudeamus 2023

Editura Litera are plăcerea să își invite cititorii să se bucure de noi apariții editoriale, reduceri și întâlniri…

Total
0
Share