fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Cel mai bogat om din Babilon, de George S. Clason

Cel mai bogat om din BabilonCel mai bogat om din Babilon are câteva reguli simple despre ceea ce ne preocupă pe toți poate mai mult decât ar trebui: banii. Așadar, economisiți, economisiți, economisiți. Poate nu mult și poate nu spectaculos, dar cu picătura, și punga cu siguranță se va lărgi. Controlați cheltuielile; opriți-vă o clipă lucidă și decideți de fiecare dată dacă tot ceea ce ați pus în coș este absolut necesar. Investiți cu prudență și inteligență. Adică „multiplicați aurul”. Feriți-vă de „prea frumos să fie adevărat” și păziți în acest fel ceea ce ați câștigat cu trudă. Fiți proprietarul propriei locuințe – întotdeauna este o investiție profitabilă. Protejați-vă cu asigurări de viață, aveți grijă să strângeți cât de puțin pentru un eventual venit viitor dacă, de pildă, vreți să vă luați un concediu de un an și, bineînțeles, învățați în fiecare zi cum să fiți mai înțelept cu banii. Nici nu este greu; experiențele neîncetate nu trebuie decât judecate, iar concluziile așteaptă.

George S. Clason mai expune în Cel mai bogat om din Babilon, pe scurt, drumul drept de la dorință la putință. Dacă este adevărat că visele se îndeplinesc în mare parte prin intermediul banilor, de ce să nu faceți în așa fel încât să-i aveți? „Legile banilor sunt ca acelea ale gravitației; sigure și fixe. Banii sunt întotdeauna suficienți pentru cei care înțeleg regulile simple ale felului în care pot fi făcuți”. În fond, celebrul Babilon a fost cel mai bogat oraș al vremii sale tocmai pentru că oamenii știau să aprecieze banii și aplicau regulile lor. Ca urmare, asigurați-vă, înainte de toate, un venit constant; cereți sfatul unui prieten, „nu costă nimic”; cei care nu acumulează avere sunt cei care nu se concentrează suficient asupra acestui scop. „O parte din banii pe care îi câștigați vă aparțin. Așa că plătiți-vă întâi pe voi, prin economisire”. Mai departe, este de preferat să acumulați înainte de „a da petreceri” și mai ales este important să nu cheltuiți banii imediat ce îi aveți. Eventual înconjurați-vă de oameni prosperi, care știu regulile banilor.

Dacă priviți o clipă spre propriul parcurs, veți observa că atunci când veniturile cresc, și cheltuielile țin imediat pasul, deși sunteți aceeași persoană, cu aceleași nevoi; dacă rezistați acestei tentații, veți vedea că banii încep să se adune.

Pentru toate celelalte reguli simple și foarte accesibile pe care le concentrează un autor ce a vândut milioane de exemplare din cartea sa, „Cel mai bogat om din Babilon” vă stă la dispoziție cu sfaturi clare, pe care le puteți pune în practică începând chiar de azi. Dacă nu pentru averi colosale, cel puțin pentru o prosperitate pe care fiecare o merită atunci când muncește pentru ea. „Acolo unde există determinare există și o cale de atingere a scopului”.

Nu confundați ceea ce este necesar cu dorințe trecătoare și puneți deoparte cel puțin zece procente din ceea ce câștigați. Iată două dintre reperele cărții Cel mai bogat om din Babilon, de George S. Clason, care vă îndeamnă să vă perfecționați încontinuu și să nu credeți nicio clipă că puteți atinge succesul fără să câștigați lupta cu aplecarea spre comoditate care vă pândește din interior.

Cartea Cel mai bogat om din Babilon, de George S. Clason poate fi cumpărată online, cu reducere, de la Elefant sau Cărturești.

Roxana Ichim Istudor
Total
1
Shares
1 comment
 1. Cartea este una extraordinară și cu siguranță merită citită.
  Însă sunt multe mai multe lucruri legate de bani, pe lângă faptul de a economisii.
  Pe lângă asta, nu prea sunt de acord cu ce ai spus “Fiți proprietarul propriei locuințe – întotdeauna este o investiție profitabilă.” Nu este chiar așa de simplu.
  Am făcut și eu o recenzie pentru cine este interesat:
  https://readingmakers.com/cel-mai-bogat-om-din-babilon

  Foarte interesantă cartea, am citit-o și consider că toată lumea ar trebuii să o citească.
  Reușește să explice cum stă treaba cu banii într-un mod foarte simplu, este imposibil să nu rămâi cu câteva lucruri dupa ce ai terminat-o de citit.
  Am făcut și eu o recenzie pentru cine este interesat:
  https://readingmakers.com/cel-mai-bogat-om-din-babilon

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
cărți ieftine

📚 Cărți ieftine: 50% REDUCERE la mii de cărți (doar azi, 3 septembrie 2018) 👍

Next Article
Mindsight – Noua știinta a dezvoltării personale

Editura Herald lansează o nouă carte semnată de Dr. Daniel J. Siegel

Related Posts

Total
1
Share