fbpx
books-express.ro
Despre noi
Incursiuni virtuale in fascinanta lume a cartilor. Colectii de recenzii si recomandari, suntem receptivi la tot ce se poarta citit. Iti multumim pentru vizita!
Libris.ro

Ciudatul caz al hoțului de ciocolată, de Geronimo Stilton (Editura Rao, 2021)

Ciudatul caz al hoțului de ciocolată

Elisabetta Dami este o scriitoare italiană ce a creat personajul Geronimo Stilton și a ales să scrie folosind acest pseudonim. Fiica editorului Piero Dami, Elisabetta nu a putut sta mult timp prea departe de lumea cărților și la vârsta de treisprezece ani a început să facă primii pași în lumea ficțiunii, realizând corectura pentru editura familiei. Primele ei povești le-a creat câțiva ani mai târziu, la nouăsprezece ani, apoi a început să călătorească și a oținut brevetul de pilot de avion un an mai târziu.

 A făcut drumeții montane în Nepal, a urcat pe Kilimanjaro, a alergat la “Marathonul de 100 de km din Sahara” și de trei ori la maratonul din New York.

În urma voluntaratului făcut într-un spital pediatric i-a venit ideea de a scrie povești de aventură și așa s-a născut Geronimo Stiltton – șoricelul care a fost nu doar un personaj iubit din literatura pentru copii, ci un fenomen editorial atât în Italia cât și pe scena literară internațională.

Poveștile ei sunt aventuroase, savuroase și au umor din plin fără a neglija valorile universale, cum ar fi prietenia, pacea, respectul pentru natură.

Acest șoricel este foarte inteligent , asemănător cu omul și învață din propriile greșeli fără a se lăsa acaparat de probleme.

Cazul ciudat al hoțului de ciocolată amintește de prima zi de primăvară din Șoricezia, un moment important de sărbătoare. Ziua aceasta nu are cum să treacă neobservată pentru că are loc o așteptată vânătoare de comori pe străzile orașului și un concurs de cofetărie pentru cel mai bun ou de ciocolată.

Vărul lui Geronimo vrea să participe la concurs dar, cum ciocolata este foarte apetisantă, prin zonă umblă și celebrul hoț Umbră.

Cartea Ciudatul caz al hoțului de ciocolată, de Geronimo Stilton a apărut la Editura Rao și poate fi comandată online, cu reducere, de la Elefant, Libris sau Cărturești.

Silvia Filip
Total
1
Shares

Bookura-te de comentarii

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Previous Article
Farul cu secrete

Farul cu secrete, de Santa Montefiori (Editura Litera, 2021)

Next Article
Fourteen Days: An Unauthorized Gathering

Corint achiziționează licența de publicare pentru romanul Fourteen Days: An Unauthorized Gathering editat de Margaret Atwood

Related Posts

Total
1
Share